Annons

Godisuppror på flera håll

Växjö I dag, onsdag, gick både tjänstemän och förtroendevalda från Hyresgästföreningen Sydost ut på gatorna för att kampanja mot marknadshyror. En av platserna var Växjö.

Just nu genomför Hyresgästföreningen en nationell kamp mot marknadshyror. Kampanjen pågår först och främst fram till valet 9 september.

Vid lunchtid i dag intog förtroendevalda och anställda i Växjö sin stadskärna för att dela ut kampanjgodis och material kring marknadshyror och hur de olika partierna står i frågan.
Själva bakgrunden till kampanjen är att flera riksdagspartier fört fram att de vill förändra dagens hyressättningssystem och införa en friare hyressättning.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Även på andra håll i regionen skedde godisuppror, bland annat i Karlskrona, Linköping, Kalmar och Jönköping.

Therese Johansson, verksamhetsutvecklare hos Hyresgästföreningen i Växjö, delar ut godis och pratar marknadshyror på torget i Växjö.

Har ett godisuppror verkligen någon effekt?

Annons

– Ja, det tror jag. Jag träffade personligen många i dag som var nyfikna på vad det här innebär och som frågade mycket och ville veta mer. Så att det har effekt, det tror jag absolut, säger Mats Seglarvik, Hyresgästföreningens gruppchef i Växjö och Kalmar.

Läs också"Marknadshyror höjer hyran 63 procent"
Victor Herrera, till höger, är normalt ärendehandläggare på Hyresgästföreningen i Växjö men i dag var han ute på gatorna för att informera kring marknadshyror och bjuda in till lördagens familjefest.

På lördag dras det på stort i kampanjen med olika familjefester. I Växjö blir det familjedag med diverse aktiviteter på Vattentorget. Även en politikerdebatt står på programmet.

Vad hoppas du om lördagen?

Annons

– Jag hoppas att det blir fint väder för det kan vara lite avgörande och jag hoppas att många kommer och lyssnar på den politiska debatten.

Läs också''Vi vill ha mjuka marknadshyror''
Val 2018: Marknadshyror
Läs också "Äldre kvinnor drabbas hårdast av marknadshyror" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Här mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.