HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Äldre kvinnor drabbas hårdast av marknadshyror”

Nyheter Hela 43 procent av hyresgästerna skulle inte klara en hyreshöjning på upp till tio procent. Detta enligt en undersökning från Socialdemokraterna.
Foto: Conny Pettersson
Varnar för höjda hyror. Biträdande justitieminister Heléne Fritzon (S), varnar för konsekvenserna av höjda hyror.

Socialdemokraterna och Hyresgästföreningen tycks ha hittat en gemensam fråga som de gärna diskuterar inför valet: Marknadshyror. Nyligen la Hyresgästföreningen om sin strategi inför valet och beslöt att mobilisera mot marknadshyror. Nu har Socialdemokraterna tagit fram en rapport om hur många av landets omkring tre miljoner hyresgäster skulle klara om hyrorna höjdes kraftigt.

Partiet har frågat 1500 hyresgäster. Hela 43 procent svarar att de inte skulle klara en hyreshöjning på mellan en och tio procent. Det berättar biträdande justitieminister Heléne Fritzon (S) för Hem & Hyra.

Läs ocksåMarie Linder: “Marknadshyror är inte lösningen”

– Det handlar om 1,3 miljoner människor. Bland de kvinnor som fyllt 65 år och bor i hyresrätt svarar 72 procent att de inte skulle klara en hyreshöjning på mellan en och tio procent, säger Heléne Fritzon (S).

Men hyran höjs ju i regel med någon procent varje år?
– Vi tänker att de flesta svarar gällande den högre siffran i intervallet, säger Heléne Fritzon.

Läs också Strid om höjd hyra i hovrätten – "kommer att få stor betydelse" Värden stoppade renoveringen - Johanna och Christoffer har levt utan toa i fyra månader Mattis och Pauline portades från hyresförhandlingen: ”Tycker vi har rätt till inflytande” Anställd på Hyresgästföreningen försökte fixa lägenhet till anhörig: ”Klart olämpligt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.