Annons

Gottsundarappare fick skivkontrakt

Uppsala Gottsunda finns alltid närvarande i Muhammed ”Flex” Faals texter. Efter att han började rappa på svenska fick han skivkontrakt.
Foto: Pressbild
Nästa torsdags släpps Muhammed Faals nya video Amen och i april kommer EP:n Full Tank.

Grattis, berätta mer!

– Jag har skrivit kontrakt med Ken Rings skivbolag Masa Music.  EP:n Full tank med åtta låtar kommer ut den 16 april, och jag jobbar på ett album som ska komma ut i slutet på året. Den 19 mars släpps min nya video ”Amen”.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hur kom det sig att du började rappa på svenska?

– Svenskar gillar svensk hiphop, det är stort nu. Engelskan är som en kusin men svenskan är som en brorsa man hellre vill vara med. Man har mer gemensamt helt enkelt.

Vad är den största skillnaden jämfört med att rappa på engelska? 

Annons
Läs ocksåGottsunda centrum firar 50 år – nu rustas miljonprogramshusenEn svartvit bild där en man i kostym står i en folkmassa i ett köpcentrum.

– På svenska blir det lätt klyschigt. Vissa ord låter mjuka på svenska men på engelska låter de mycket tuffare. Man får vara mycket mer selektiv med orden. Men på svenska kan jag berätta mycket mer – jag kan berätta om min barndom på ett helt annat sätt, om svek och om glädje.

Vad handlar dina texter om?

– Om det jag vill åstadkomma i Sverige: Jämlikhet, färgblindhet, att människor ska bli bedömda efter sin karaktär och inte efter sin hudfärg. Alla är vi individer.

Läs ocksåGottsunda inte längre särskilt utsatt område: "Det glädjer mig"

Förekommer Gottsunda i dina låttexter?

Annons

– Det finns en koppling, men utan att jag nämner den. Mina låtar handlar om det mångkulturella Sverige. Jag förklarar saker och ting ur ett förortsperspektiv och om man har växt upp i förorter som Alby eller Rosengård tror jag att man kan känna igen sig.

Vad har du mer på gång? 

– I sommar ska jag ge mig ut på turné i Sverige och kanske i Norge. Jag har en egen miniturné på gång också. När jag rappade på engelska siktade jag på en karriär utanför Sverige. Men nu tänker jag: Varför rappade jag inte på svenska innan?

Läs också Kompisen förstörde övervakningskamera – nu vräks hyresgästen Krock mellan kulturliv och störda grannar: ”Inget verkar hjälpa” Jättelikt borrprojekt skapar kaos för hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.