HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Grannarna klagade på katturin – hyresgästen får bo kvar

Helsingborg Grannarna klagade på en stark lukt av katturin i trapphuset som de menade kom från en av lägenheterna. Trots varningar gjordes inga förändringar. Efter möte i hyresnämnden har parterna nu enats om att hyresgästen får bo kvar med en av sina katter.
Foto: Gry Ellebjerg

Kvinnan har bott i lägenheten med två rum och kök sedan början av 90-talet. Sedan 2015 har grannar klagat på stark lukt av katturin i trapphuset. En lukt som ska ha spårats till kvinnans lägenhet.

Lukten ska ha varit så stark att en målare som skulle arbeta i lägenheten inte kunde genomföra sitt uppdrag på grund av djurspillning. Personal från bostadsbolaget har vid ett flertal tillfällen knackat på för att diskutera problemet men kvinnan har inte öppnat. Till slut blev hyresgästen uppsagd men hon nekade till anklagelserna och vägrade att flytta.

Läs ocksåSvåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka

När parterna träffades i hyresnämnden bestred hyresgästen värdens yrkanden. Parterna lyckades enas om en förlikning som i huvudsak går ut på att hyresgästen enbart får ha en katt i lägenheten. Övriga djur ska lämnas bort senast den sista februari. Enligt uppgifter i hyresnämndens skrivelser rör det sig om ytterligare en katt och en hund.

Vidare ska hon lämna tillträde till hyresvärdens personal efter överenskommelse. Från och med den 1 januari ändras hyresvillkoret med en månads uppsägning och avtalet förlängs med en månad i taget vid utebliven uppsägning. Dessa villkor gäller till och med året ut.

Läs också Bodde tillsammans i flera år men sonen får inte ta över lägenheten Här sa värden upp alla på adressen – därför får hyresgästerna bo kvar Granskning: De har makten över Skånes hyresgäster Hyresgäst sägs upp efter Facebookinlägg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.