Annons

Gruvporten utreder dålig inomhusluft

Fagersta Kicki Prause Wong är ofta täppt i näsan och har svårt att andas i sin lägenhet. Efter ett sammanträde i hyresnämnden ska hyresvärden Gruvporten utreda inomhusluften.

Kicki Prause Wong har länge misstänkt att det är något fel på inomhusluften i hennes lägenhet på Vallongatan i Fagersta.

– Jag har känt mig tung i kroppen och jag är alltid täppt. Det har varit svårt att andas på morgnarna. Jag har aldrig behövt använda min astmamedicin så mycket som här.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Kicki och grannen tror att taket har fuktskadats efter en vattenläcka och har krävt att hyresvärden ska öppna taket för att utreda orsaken till problemen. Men eftersom ingenting hände vände de sig till hyresnämnden i Västerås med en ansökan om åtgärdsföreläggande.

I måndags var ärendet uppe i hyresnämnden, som även gjorde även en besiktning på plats. Efter som parterna lyckades komma överens behövde hyresnämnden inte fatta något beslut om åtgärdsföreläggande. Gruvporten åtog sig att utreda inomhusluften och rätta till andra brister i Kickis och hennes grannes lägenhet.

Annons

För Kicki är det största problemet – utöver mögellukten – tapeterna.

Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.

– Det ser ut som en grotta i hallen eftersom tapeterna är så mörka, och tapetseringen är inte fackmannamässigt gjord. I sovrummet har jag svart, vitt och brunt, och det det är knallrött och gult i badrummet.

Redan under måndagen satte Gruvporten i gång att jobba i Kicki Prause Wongs lägenhet.

– Det står färg, penslar och roller och ligger en tapetbok i hallen. Nu händer det grejer! Säger Kicki Prause Wong.

Annons
Läs ocksåSå blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt”Händer som river ett hyreskontrakt. Man som tittar rakt fram.

Annat som hyresvärden åtagit sig att rätta till är läckande kranar, återkommande problem med svartmyror inomhus, icke-fungerande termostater och ett köksfönster som inte går att stänga

Läs också Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hyresgäster lever i förfallet hus mitt i lyxområde – kommunen om kritiken: "Har ställt krav" Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.