Annons

Gudrun Schyman tar plats i kommunalt bostadsbolag

Simrishamn ​I Feministiskt initiativs starkaste fäste Simrishamn tar nu Gudrun Schyman plats i det kommunala bostadsbolaget Simrishamnsbostäders styrelse. Någon tidigare erfarenhet av ett sådant uppdrag har Schyman inte.

​Det var på Simrishamnsbostäder nyligen genomförda årsstämma som Gudrun Schyman (FI), tidigare ordförande för partiet och nu ledamot av kommunstyrelsen i skånska Simrishamn, valdes in som ordinarie ledamot.

Har du suttit i styrelsen för något kommunalt bostadsbolag tidigare?

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Nej, det här är första gången så det känns väldigt spännande, säger Gudrun Schyman.

Vad kommer du att bidra med?

Annons

– Det finns att göra här i Simrishamn. Det behöver byggas fler hyresrätter och det behöver göras en exploateringsplan, det saknas idag. De kommunala bostadsbolagen har en mycket viktigt roll och det finns mycket att ta tag i när man sätter på sig genusglasögonen.

Läs ocksåNya hyror klara i Simrishamn

Som vad då?

– När det gäller bostadsförsörjningen är jämställdhetsfrågan en central del. Vi behöver göra en kartläggning för att se hur befolkningen ser ut och vilka behov som finns. I dag bygger man för de med bra inkomster och det innebär inte unga och kvinnor eftersom de oftare har sämre ekonomi.

Annons

Har du bott i hyresrätt?

Läs ocksåNy hyra klar i Simrishamn

– Ja, i Stockholm har jag det. Inte här i Simrishamn. Jag tycker att hyresrätten är ett väldigt bra boende. Det är flexibelt och man behöver inte investera så mycket pengar.

Läs också Sjöbohem vill höja hyran med 1,65 procent Så mycket höjs hyrorna i Simrishamn Simrishamnsbostäder och Ystadbostäder vill höja hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.