HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Sjöbohem vill höja hyran med 1,65 procent

Skåne Sjöbohem vill höja hyran med 1,65 procent nästa år. Även Simrishamnsbostäder har vänt sig till Hyresgästföreningen för att inleda förhandlingar men utan att specificera sitt krav.

Sjöbohem vill höja hyran med 1,65 procent från och med årsskiftet. Nu väntar förhandlingar med Hyresgästföreningen. Parterna ska ha ett första möte i början av november.

– Kravet motsvarar ungefär snittet för vad andra bolag begärt i vår region. Vi kommer att gå igenom Sjöbohems underlag för att se om deras yrkande är rimligt. Framför allt kommer vi att titta på kostnaderna för underhåll som är väldigt höga, säger Thomas Lindgren, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåSkolade till värdar på hemmaplan

Inför 2017 har Sjöbohem aviserat underhållskonstnader på 5 miljoner kronor.

Annons

Inför 2016 hade Sjöbohem  begärt en höjning med 2,5 procent. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen slutade det med en hyreshöjning på 0,9 procent som började gälla från och med den 1 mars.

Även Simrishamnsbostäder har vänt sig till Hyresgästföreningen för inleda förhandlingar om nästa år hyror. Något specifierat yrkande har bolaget inte lämnat ännu men ett första mötesdatum är satt till mitten av november. 

Annons
Läs ocksåBetalade inte hyra på nästan ett år – sägs upp
Pengar i en portmonnä.
Läs också Mögel hot mot hans hälsa Mögeldrabbad hyresgäst kräver åtgärder Nya hyror klara i Simrishamn

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.