Annons

Gullspångsbostäder till salu

Nyheter Det kommunala bostadsbolaget i Gullspång är i djup ekonomisk kris. I april fick vd:n sparken och till hösten ska en dryg femtedel av bolagets lägenheter rivas. Styrelsen letar nu för fullt efter nya ägare.​
Det rör sig om 47 lägenheter i området Vibylund som kommunfullmäktige i det västgötska samhället beslutat sig för att riva. För lilla Gullspångsbostäder med blott 260 lägenheter betyder det en knapp femtedel beståndet.
Rivningsbeslutet kommer att klubbas på måndagskvällen och anledningen är den stora mängd outhyrda lägenheter som bolaget dras med, något som slår mot den redan ansträngda ekonomin.
Gullspång med 5 595 invånare är hårt drabbat av såväl arbetslöshet som utflyttning. Hälften av ungdomarna i kommunen flyttar därifrån innan de fyllt 24 år och av dem som stannar kvar är närmare 17 procent arbetslösa eller i arbetsmarknadspolitiska åtgärder .
 
Karl-Erik Bergström (s) är styrelseordförande i Gullspångsbostäder. Han förklarar att bostadsbolagets ekonomi varit väldigt dålig de senaste fem åren.
– Vårt bestånd dras med stora underhållsbehov samtidigt som vi har en hög andel outhyrda lägenheter, säger han.
Gullspångsbostäder sparkade nyligen sin vd, Marianne Lans, på grund av den trängda ekonomin.
 
Styrelseordföranden Karl-Erik Bergström har nu hoppat in som ställföreträdande vd och hans främsta uppgift blir att hitta nya ägare till det kommunala bolaget.
– Ja, vi ska undersöka om det är möjligt. Det är inte säkert att kommunen är den bästa ägaren till Gullspångsbostäder, säger han.
Än så länge har styrelsen inte tagit in några anbud, men Karl-Erik Bergström förklarar att det finns ett flertal intressenter till Gullspångsbostäders lägenheter.
 
Vad betyder ett eventuellt ägarbyte för den enskilde hyresgästen?
– Det beror givetvis på vilken typ av ägare det blir, men det ska inte behöva betyda någonting överhuvudtaget för våra hyresgäster, säger Karl-Erik Bergström. 
 

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Andreas, 22 år - Vill bli hyresvärd och bygga upp en förmögenhet SHB bygger och shoppar hyreshus Ansvarsfrihet trots revisorskritik Mariehus styrelse i gungning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.