HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Habo bostäder höjer hyran

Habo Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Habo bostäder landade i en hyreshöjning på i genomsnitt 2,68 procent från 1 mars.

Slår man ut höjningen på ett helår så blir höjningen 2,23 procent för Habo bostäders 589 lägenheter. I stället för retroaktiv höjning valde parterna att slå ut januari och februaris höjningar på årets återstående månader.

Det betyder en hyreshöjning på 2,68 procent från och med 1 mars och på det läggs även 30 kronor per lägenhet för ökade kostnader för kabeltv. För en lägenhet på 70 kvadratmeter innebär det hela en ökad månadskostnad med 170 kronor.

Läs ocksåKenneth tvingas flytta sitt bibliotek: "Det här är upprörande"

Joel Ahonen, förhandlare för Hyresgästföreningen, förklarar varför det tog så lång tid för parterna att enas i förhandlingarna om årets hyra.

Annons

– Det var svårt att komma överens. De hade ett högt bud i början och vi ett lågt. Vi var väldigt långt ifrån varandra och kunde inte komma överens. Och det tog tid innan vi kunde närma oss varandra. Jag är nöjd med uppgörelsen, men det handlar om att ge och ta. Vi vet Habo bostäders behov men samtidigt kan vi inte sätta över allting på hyresgästerna. Vi försökte hitta en lösning och det gjorde vi till slut.

Läs mer:
Habo bostäder yrkar på 5,36 procent i hyreshöjning

Annons
Läs ocksåKenneth kan förlora sitt bibliotek - enligt hyresvärden är det han kallar hem en lokalEn äldre man står med käpp i ett rum fullt med böcker, möbler och tavlor.
Läs också Spottande hyresgäst blir av med lägenheten Politiker anklagades för svartuthyrning - fick rätt genom 16 år gammalt löfte Goda grannar hjälper i krisen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.