Annons

Habo bostäder höjer hyran

Habo Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Habo bostäder landade i en hyreshöjning på i genomsnitt 2,68 procent från 1 mars.

Slår man ut höjningen på ett helår så blir höjningen 2,23 procent för Habo bostäders 589 lägenheter. I stället för retroaktiv höjning valde parterna att slå ut januari och februaris höjningar på årets återstående månader.

Det betyder en hyreshöjning på 2,68 procent från och med 1 mars och på det läggs även 30 kronor per lägenhet för ökade kostnader för kabeltv. För en lägenhet på 70 kvadratmeter innebär det hela en ökad månadskostnad med 170 kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Joel Ahonen, förhandlare för Hyresgästföreningen, förklarar varför det tog så lång tid för parterna att enas i förhandlingarna om årets hyra.

Annons

– Det var svårt att komma överens. De hade ett högt bud i början och vi ett lågt. Vi var väldigt långt ifrån varandra och kunde inte komma överens. Och det tog tid innan vi kunde närma oss varandra. Jag är nöjd med uppgörelsen, men det handlar om att ge och ta. Vi vet Habo bostäders behov men samtidigt kan vi inte sätta över allting på hyresgästerna. Vi försökte hitta en lösning och det gjorde vi till slut.

Läs mer:
Habo bostäder yrkar på 5,36 procent i hyreshöjning

Annons
Läs ocksåHögsta höjningen på decennier - hyresgästen Mia: "Jag blir chockad"Mia Rosell, hyresgäst hos Vätterhem, konstaterar att många av hennes grannar redan kämpar med att få ekonomin att gå ihop.
Läs också "Smutstvätt är skräp" – det här händer med dina prylar Kenneth förlorar sitt bibliotek efter flera års kamp: "En rättsskandal" Kenneth vädjar till Högsta domstolen - vill behålla sitt bibliotek Kenneth tvingas flytta sitt bibliotek: "Det här är upprörande"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.