Annons

Hallå där Rahima Ortac…

Dalarna ...jurist på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle och Mitt, som ska åka till Lesbos i Grekland i januari för att hjälpa flyktingar som anländer till ön.

Varför bestämde du dig för att åka?

– Jag kände en stor frustration över allt som händer i Sverige och Europa och kände att jag behövde göra någonting. Vi kan inte bara se på när folk behöver hjälp här och nu. Vintern är här och det är fortfarande väldigt många människor på flykt. Det lilla man kan göra betyder väldigt mycket.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hur länge ska du vara där?

– Jag åker dit 11 januari och stannar i ungefär en månad.

Annons

Åker du själv eller tillsammans med några andra?

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

– Jag åker själv. Jag har haft kontakt med en liten norsk frivilligorganisation som heter Dråpen i havet och har frågat dem vad man ska tänka på när man åker dit. Jag kommer att bo på samma hotell som dem, men jag åker inte dit via dem utan kommer att avgöra på plats var jag gör mest nytta.

Har du samlat in någonting inför resan hittills?

Annons

– Folk har skänkt en del pengar och kläder. Alla bidrag är välkomna. Jag kommer att köpa räddningsfiltar och ta med mig. Det är en sak som verkligen behövs eftersom flyktingarna är kraftigt nedkylda när de kommer med båtarna. En filt kostar ungefär 25 kronor. Mat och sådant kommer jag däremot att köpa på plats.

Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.
Fakta: Samlar in pengar

Rahima Ortac samlar in pengar för att köpa räddningsfiltar och annat som de som anländer som båtflyktingar till Lesbos behöver. Hennes Swish-nummer är: 070-499 22 66. Märk överföringen med ”Lesbos”.

Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.