HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hallå där Rahima Ortac…

Dalarna ...jurist på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle och Mitt, som ska åka till Lesbos i Grekland i januari för att hjälpa flyktingar som anländer till ön.

Varför bestämde du dig för att åka?

– Jag kände en stor frustration över allt som händer i Sverige och Europa och kände att jag behövde göra någonting. Vi kan inte bara se på när folk behöver hjälp här och nu. Vintern är här och det är fortfarande väldigt många människor på flykt. Det lilla man kan göra betyder väldigt mycket.

Läs ocksåEkonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen

Hur länge ska du vara där?

– Jag åker dit 11 januari och stannar i ungefär en månad.

Åker du själv eller tillsammans med några andra?

Läs ocksåAvbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"

– Jag åker själv. Jag har haft kontakt med en liten norsk frivilligorganisation som heter Dråpen i havet och har frågat dem vad man ska tänka på när man åker dit. Jag kommer att bo på samma hotell som dem, men jag åker inte dit via dem utan kommer att avgöra på plats var jag gör mest nytta.

Har du samlat in någonting inför resan hittills?

– Folk har skänkt en del pengar och kläder. Alla bidrag är välkomna. Jag kommer att köpa räddningsfiltar och ta med mig. Det är en sak som verkligen behövs eftersom flyktingarna är kraftigt nedkylda när de kommer med båtarna. En filt kostar ungefär 25 kronor. Mat och sådant kommer jag däremot att köpa på plats.

Läs ocksåVärdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"Lisa Wadenholt andas ut efter beskedet från Hyresnämnden.
Fakta: Samlar in pengar

Rahima Ortac samlar in pengar för att köpa räddningsfiltar och annat som de som anländer som båtflyktingar till Lesbos behöver. Hennes Swish-nummer är: 070-499 22 66. Märk överföringen med ”Lesbos”.

Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.