Annons

Haninge Bostäder vill riva hyreshus i Jordbro

Haninge Haninge Bostäder planerar att bygga 150 hyresrätter i Jordbro centrum. Men för att bygget ska bli av måste 18 lägenheter rivas, enligt Christoph Vejde, vd Haninge Bostäder.

Lägenheterna på Moränvägen 1-3 i Jordbro centrum kommer att jämnas med marken om Christoph Vejde vd på Haninge Bostäder får som han vill.
– Vi behöver bygga fler lägenheter eftersom det är bostadsbrist och river vi det huset kan vi bygga 60 nya lägenheter på platsen istället för dagens 18.

Var ska de hyresgäster som bor i huset ta vägen?

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Om byggnationen blir av kommer vi att erbjuda dem nya lägenheter, säger Christoph Vejde.

Annons

Totalt vill bolaget bygga 150 lägenheter i Jordbro centrum men för att det ska bli verklighet krävs att den ekonomiska kalkylen går ihop.

Senare i april går bolaget ut med en upphandling av byggandet av totalt 150 lägenheter och rivning av hyreshuset. Därefter ska styrelsen i bostadsbolaget och kommunfullmäktige i Haninge kommun säga ja för att byggnationen ska bli av.

Annons
Läs ocksåPensionären Jonnys garageavgift höjdes med 68 procent: "Jag fick en chock"
Läs också Målade hus med fel färg – tvingas betala 20 miljoner Haninge Bostäder håller nere hyrorna vid nyproduktion Haninge Bostäder höjer hyran 80 kronor Bolag vill höja hyran för att byta balkonger

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.