Annons

Här är en tvättstuga med stil

Jönköping I källaren på Duvgatan 25 på Österängen har det hänt en hel del efter Vätterhems testprojekt med renovering av tvättstugan.
Foto: Annika Wallsson
,

Källarväggarna pryds av slogans från Allmännyttans energisparkampanj, dörrarna är knallröda, maskinerna utbytta, torkrummen miljövänligare och belysningen rörelsestyrd.

Efter ett halvår i bruk ser Vätterhem att elanvändningen gått ned 20 procent. Därtill visar en enkät att hyresgästerna gillar sin nya tvättstuga, som upplevs som trevligare och tryggare.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Även ett nytt klädbytarrum för hyresgästerna, där det går att lämna och hämta kläder, får tummen upp.

Annons

– Allt är bättre i tvättstugan nu, säger hyresgästen Nicolas Galvani och berättar att hans flickvän både lämnar och hämtar kläder, främst till sonen Hugo.

– Den stora behållningen för oss är att vi genom projektet lärt oss att när vi gör renoveringsåtgärder så ska vi tänka mer på helheten, säger projektledare Christina Odén.

Läs ocksåFaror på savannen och arga lappar – psykologen om varför vi bråkar i tvättstugan

Vill du veta mer om Allmännyttans energisparkampanj så finns information deras hemsida www.allmannyttan.se

Annons
Läs också Tvättstugan - platsen där smutsiga grannkonflikter gror Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll 1 700 kronor i böter – för kvarglömd tvätt Spottande hyresgäst blir av med lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.