HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Här har hyresvärden över 50 saker att fixa

Helsingborg Över 50 saker står på listan att åtgärda i lägenheten utanför Helsingborg. Nu vill Hyresgästföreningen att hyresnämnden tvingar värden att agera.
Foto: Hyresnämnden

Det är inte första gången som hyresvärden åläggs att åtgärda brister i lägenheten i samhället utanför Helsingborg. Hyresgästföreningen har pressat hyresvärden sedan 2017 och det verkar inte ha förbättrat saken. Hyresgästföreningen skriver i sin ansökan att nu har också en del nya brister uppkommit som en följd av att fastighetsägaren under 2017-2019 har försökt att åtgärda de gamla.

Hyresgästföreningen har ansökt om ett åtgärdsföreläggande hos Hyresnämnden i Malmö. Listan över saker som de kräver att värden åtgärdar har över 50 konkreta punkter och rör hela lägenheten. I köket handlar det om saker som att montera kåpan till köksfläkten på ett rätt sätt. I entréhallen ska lock monteras på elskåpet, i hallen behövs ett fuktskadat tak åtgärdas.

Läs ocksåHyra lägenhet "för att koppla av” inte skäl nog för att få behålla den

Badrummets har brister som att en spegel saknas och en riktig vattenblandare behöver installeras. I vardagsrummet är två element trasiga, väggar behöver nya tapeter och golvmattan behöver bytas ut. Också sovrummet har sina fel som glapp mellan vägg och fönsterkarm och en trasig jalusi.

I ett hål vid ytterdörren ska råttor ta sig in i hallen.


Hyresvärden har inte yttrat sig i ärendet. Ingen tid är ännu utsatt till förhandling.

Läs också Corona har gett fyra av tio hyresgäster sämre ekonomi Krylbo: Lägenheter utan bygglov i före detta vårdcentral Betalade hyran för sent – nu måste Trosabon flytta Nekas lägenhetsbyte trots läkarutlåtande - nu prövas saken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.