Annons

Här har hyresvärden över 50 saker att fixa

Helsingborg Över 50 saker står på listan att åtgärda i lägenheten utanför Helsingborg. Nu vill Hyresgästföreningen att hyresnämnden tvingar värden att agera.
Foto: Hyresnämnden

Det är inte första gången som hyresvärden åläggs att åtgärda brister i lägenheten i samhället utanför Helsingborg. Hyresgästföreningen har pressat hyresvärden sedan 2017 och det verkar inte ha förbättrat saken. Hyresgästföreningen skriver i sin ansökan att nu har också en del nya brister uppkommit som en följd av att fastighetsägaren under 2017-2019 har försökt att åtgärda de gamla.

Hyresgästföreningen har ansökt om ett åtgärdsföreläggande hos Hyresnämnden i Malmö. Listan över saker som de kräver att värden åtgärdar har över 50 konkreta punkter och rör hela lägenheten. I köket handlar det om saker som att montera kåpan till köksfläkten på ett rätt sätt. I entréhallen ska lock monteras på elskåpet, i hallen behövs ett fuktskadat tak åtgärdas.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Annons

Badrummets har brister som att en spegel saknas och en riktig vattenblandare behöver installeras. I vardagsrummet är två element trasiga, väggar behöver nya tapeter och golvmattan behöver bytas ut. Också sovrummet har sina fel som glapp mellan vägg och fönsterkarm och en trasig jalusi.

I ett hål vid ytterdörren ska råttor ta sig in i hallen.


Hyresvärden har inte yttrat sig i ärendet. Ingen tid är ännu utsatt till förhandling.

Annons
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.