HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hårstorp får ny multiarena

Finspång Hårstorp i Finspång ska få en ny samlingsplats för uteaktiviteter. Bakom satsningen står Vallonbygden som blivit beviljade ett miljonbidrag från Boverket.

– Pengarna ska gå till att bygga en ny multiarena i vårt bostadsområde Hårstorp. Det rör sig om 1 250 000 kronor som vi blivit beviljade i bidrag från Boverket, säger Björn Andersson, vd för Vallonbygden.

Vad innebär en multiarena?

Läs ocksåTomma lokaler blir nya lägenheter i Finspång

– När man säger arena så låter det som något jättestort, det här blir en arena i lite mindre skala. Det ska bli en plats för de som bor i bostadsområdet att kunna mötas på och göra olika aktiviteter, både för olika åldrar, barn och föräldrar, och för personer med olika bakgrund.

Annons

Hur ska den se ut?

– Vi har bildat en referensgrupp med hyresgäster som tillsammans med oss ska bestämma hur den ska se ut och vad man ska kunna göra. Ska man spela fotboll så ska man göra det här och kunna leka med gunghästar. Samtidigt så gör vi i ordning och snyggar till utemiljön i området, vi fixar till gångvägar och entréer.

Läs ocksåLigan som fixar rent i förråden

När ska arenan vara klar?

Annons

– Bidraget till multiarenan ska vara slutredovisat senast november 2017. Markarbetet är redan i gång och närmast ska vi dra i gång upphandlingen. Om allt går som det ska så ska den kunna stå klar till sommaren, förklarar Björn Andersson.

Läs också Vallonbygden i hyrestoppen En halv miljard har plockats ut från bostadsbolagen Hyresvärdar krymper efter nyår

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.