Annons

Hasse ny vd för Härjegårdar

Härjedalen Det tog två år att hitta en efterträdare till Stig Holm på Härjegårdar. Men nu anser man sig ha funnit rätt man för jobbet – Hans Heuser. En stockholmare bosatt i Umeå sedan tio år och som nu flyttar in i ett nybyggt hus i Funäsdalen.
Foto: Hans Heuser
Det här är Hasse Heuser, som ska segla in på kontoret den 1 november som ny vd för bolaget, med utlovat fika under armen.

Stig Holm avslutade sin vd-tjänst på Härjegårdar Fastighets AB i maj 2015, men gick med på att stanna kvar i max ett år till som tillfördnad tills en lämplig kandidat för posten hittades. Men det skulle bli ytterligare ett år innan han nu, den 1 november, kan kliva åt sidan helt och hållet.

Ny på tronen blir Hans ”Hasse” Heuser, 50 fyllda i november, och för tillfället bosatt i Umeå. Han kommer närmast från WSPGroup, ett kanadensiskt börsnoterat konsultföretag med huvudkontor i Montreal.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Grattis till det nya jobbet Hasse!
– Tack! Det känns bra.

Varför blev du intresserad av det här jobbet?
– Jag har varit intresserad av fastigheter länge och jobbat länge som konsult inom el och vvs när det gäller nybyggen som skolor, affärslokaler och bostadshus.

Annons

Vad tror du att du särskilt kan bidra med på Härjegårdar?
– Med just min erfarenhet inom projektering och upphandling av entreprenadtjänster. Som konsult inoom den tekniska biten så var det mycket fokus på energieffektivisering, miljö och energi. Så det kan jag också en del om.

Läs ocksåSparkade vd:n får miljonfallskärm – nu rasar hyresgästernaChristina Rundkvist och Gabriel Olaurim är några av de hyresgäster som reagerat starkt på att deras hyresvärd ska betala flera miljoner kronor till sin sparkade vd.

Det låter som att det redan nu planeras för nybyggen…?
– … vet inte riktigt vad jag kan säga eftersom jag inte ens har tillträtt tjänsten ännu, men det finns ett behov av att bygga LSS-boenden, skolor och bostäder framgent.

Vad är det första du gör på jobbet den 1 november?
– Allra först kommer jag att hälsa på alla. Och jag kommer att sätta mig in i saker och ting och vilka rutiner som följs och sen se vad som kan skruvas på. Den första tiden kommer jag att va ute och träffa drifttekniker och få höra om deras utmaningar. Jag vill naturligtvis gärna se vad alla arbetar med och lära mig de olika avdelningarna.

Annons

Efter tio år i Norrland så vet du väl att det är viktigt med fika också va?
– Jo, jag vet att det är viktigt med fika och det var något som jag fick erfara snabbt när jag flyttade upp. Kom man inte och fikade så blev man hämtad! Ha ha! Jo, så jag lovar att fika och även ta med fikabröd första dagen på jobbet!

Läs ocksåFängelsedomar i muthärva inom kommunalt fastighetsbolag överklagas
Läs också Värdens storsatsning: Ett klipp att låta robotar sköta mattorna Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Jeanette ville inte bli vd - styrelsen fick övertala henne

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.