Annons

Hässlehem säger upp ett hyreskontrakt med Migrationsverket

Hässleholm Det kommunala bostadsbolaget i Hässleholm säger upp ett av Migrationsverkets hyreskontrakt i Vittsjö på grund av en vattenskada. Migrationsverket bestrider uppsägningen. Ärendet ligger nu hos hyresnämnden i Malmö.
Foto: Anders Paulsson

I september förra året upptäckte Hässlehem, det kommunala bostadsbolaget i Hässleholm, en vattenskada i en av lägenheterna som Migrationsverket hyr i Vittsjö. Bostadsbolaget anser att Migrationsverket vanvårdat lägenheten och att de brustit i sin tillsyn.

Orsaken är hyresgästens vattenhantering i badrummet vilket ska ha resulterat i bland annat
en fuktskadad tröskel och en fuktskadad dörrkarm. Enligt Hässlehem har fuktskadorna spridits i hela lägenheten. Även grannlägenhetens klädkammare och vardagsrum ska ha drabbats av fukten. En lokal i samma byggnad ska också ha drabbats av fuktskador i taket. Därför sade bostadsbolaget upp hyresavtalet till den 31 januari.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Migrationsverket bestrider att lägenheten vanvårdats och menar att de har skickat besiktningsprotokoll med begäran om åtgärder för olika skador till Hässlehem och hänvisar till besiktningar av berörd lägenhet den 12 februari 2015, den 29 juni 2015, den 12 februari 2016, den 29 september 2017 samt den 2 oktober 2017. Migrationsverket menar att det i protokollen finns uppgifter på åtgärder som behöver göras i badrummet samt förekomst av mögel.

Annons

Migrationsverket menar vidare att Hässlehem inte varnat hyresgästen och gett den en chans till rättelse. De menar även att socialförvaltningen inte informerats om uppsägningen av kontraktet. Eftersom varken hyresgäst eller socialförvaltning informerats anser de att uppsägningen inte är giltig.

Nu bereds ärendet i hyresnämnden. Ett mötesdatum är ännu inte satt.

Annons
Läs ocksåFriad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet"En sammansatt bild i ett kollage med silhuetter, sms och en sönderbränd spis.
Läs också Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.