Annons

Hedersomnämnade till Bostads AB Poseidon

Göteborg ​Det blev inget förstapris för Bostads AB Poseidon men väl ett hedersomnämnande när Sabo delade ut 2011 års bopris.  Bolaget får utnämningen för sitt kvarboendeprojekt för äldre på Stackmolnsgatan i Länsmansgården på Hisingen.

​- Roligt att vi får erkännande för det arbete vi tillsammans med de boende gör för att förenkla vardagen för våra seniorer, säger Anna Taieb Olsson, Poseidons projektledare på Stackmolnsgatan.

Hem & Hyra har tidigare berättat om projektet på Stackmolnsgatan där majoriteten av hyresgästerna är äldre. Syftet är att med enkla åtgärder öka tryggheten och trivseln och göra det möjligt även för äldre hyresgäster att kunna bo kvar längre.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det har handlat om allt från att förse soprumstunnorna med pedaler så att de enkelt kan öppnas även av dem med sviktande armstyrka, att sätta in en pall i hissen så att den som behöver kan vila trötta ben till att göra i ordning en gemensamhetslokal och installera ett utegym.

Annons

Några hushåll har fått testa en portvideokamera och ytterligare ett par lägenheter har försetts med en påminnelsepanel som larmar om hyresgästen till exempel glömt stänga av spisen.

Enligt juryn är många av åtgärderna både enkla, inte särskilt dyra och fullt möjliga för andra att ta efter. Juryn anser bland annat också att ”Poseidons strategi handlar om ökad gemenskap, bättre tillgänglighet och teknikstöd i boendet. Strategin är långsiktig och flexibel och ger uttryck för ett bra helhetsgrepp” och berömmer även bolaget för arbetet med att aktivt engagera hyresgästerna.

Läs ocksåCirkus satte färg på miljonprogramsområdet - nu får renoveringen prisCirkusparken på Nordost i Gävle.

Förstapriset gick till kommunala MKB i Malmö. AB Stora Tunabyggen, Krambo Bostads AB, Falkenbergs Bostads AB och föreningen Blomsterfonden fick också hedersomnämnanden.

Annons

Sabo är de allmännyttiga bostadsbolagens organisation.

 

Läs också Kartläggning: Så blev hyrorna där du bor - jämför med grannen Kooperativ får pris för vinstfri förvaltning Hyresvärdar samlas i klimatkamp Bostadsbolag snabba med inkassokrav

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.