Annons

Helena Frisk föreslås som ny regionordförande

Dalarna Socialdemokraten Helena Frisk från Karlskoga föreslås som ny regionordförande i region Mitt efter avgående Lars-Åke Larsson.

Hyresgästföreningen ska fatta beslut om ny regionordförande över region Mitt där länen Örebro, Värmland, Södermanland och Dalarna ingår. Beslutet ska fattas vid fullmäktige söndagen 27 april.

Valberedningen föreslår Helena Frisk från Karlskoga.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon är 48 år och bor hos en privat hyresvärd med man och barn och har varit medlem i föreningen sedan hon flyttade hemifrån.

Sedan mitten av 1990-talet engagerade hon sig som förtroendevald och har både varit ordförande i Örebro läns Hyresgästförening och suttit i Hyresgästföreningens förbundsstyrelse, där hon i dag är revisorsersättare.

Annons

Sedan 2008 är hon förbundsordförande i Verdandi.

Läs ocksåÖrebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga"Bilden visar i huvudsak en del av en beige fasad. En röd pil visar på ingången till Hyresgästföreningens framtida lokaler.

Hon är S-politiker och sitter bland annat i Hyresbostäder Karlskogas styrelse. Mellan 1994 och 2007 satt hon i riksdagen för samma parti.

– Jag ser styrelsen som ett lag där jag är en av lagspelarna. Jag drivs av det engagemang som folkrörelseidén ger. För att vi ska nå ännu längre ser jag samverkan med andra, oss närliggande, organisationer och folkrörelser. Genom samverkan får vi styrka för att fortsätta att utvecklas och skapa framgång för oss som rörelse och för våra medlemmar, skriver hon i sin presentation av sig själv till fullmäktige.

Annons

Hem & Hyra har utan att lyckas försökt nå Helena Frisk.

Läs ocksåHans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor

 

Läs också En sjungande regionordförande med stort hundintresse Tre om ordförandeposten för Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg Mångårig regionordförande lämnar: ”Det är dags att släppa fram nytt folk”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.