Annons

Helsingborgare får inte ta över död mans lägenhet

Helsingborg Mannen vill behålla hyresrätten efter att hans sambo avlidit. Hyresvärden menar att samboskapet är ett påhitt. Efter att ha mötts i hyresnämnden har parterna enats om en förlikning.
Foto: Rikard Ljungqvist
När mannen i Helsingborg dog ville sambon ta över hyreskontraktet. Hyresvärden tror att samboskapet är ett påhitt och är inte villig att överlåta hyreskontraktet. Nu får de boende i hyresrätten fem månader på sig att hitta ett nytt boende.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om den döde mannen i Helsingborg och kampen om hans lägenhet. När den privata värden ville säga upp hyreskontraktet kontaktade en släkting värden och hävdade att kontraktet borde överlåtas till hyresgästens sambo.

Hyresvärden ställde sig tveksam till samboskapet, bland annat med anledning av att personen som ville få tag i kontraktet inte var skriven på adressen. Enligt hyresvärden hade mannen dessutom tidigare velat få tag på en lägenhet i den aktuella fastigheten åt sin flickvän.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I hyresnämnden uppgav mannen, som säger sig ha varit sambo med den avlidne mannen, att han har bott i bostaden de senaste fem åren men att han har varit skriven hos sina föräldrar. Han hävdar att han och den nu avlidne mannen har levt under äktenskapliga förhållanden och att de tittade på lägenheten tillsammans. Enligt mannen är det även han som har tecknat hemförsäkringen för bostaden.

Efter diskussioner i hyresnämnden enas parterna om att hyreskontraktet upphör att gälla senast den 31 maj 2019. Fram till dess har de boende i hyresrätten en månads uppsägningstid.

Annons
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.