Annons

Helsingborgshem reserverar lägenheter för unga

Nyheter Helsingborgshem sänker åldern i bostadskön till 16 år samtidigt som cirka 20 procent av lediga ettor och tvåor reserveras för unga.

Unga i Helsingborg har det mycket tufft att komma in på bostadsmarknaden. Det är motiveringen till att Helsingborgshems styrelse har tagit besluten som ska underlätta för unga att få en egen bostad. Målsättningen är att upp till 20 procent av ettorna och tvåorna avsätts för personer mellan 18 och 25 år. Samtidigt som gränsen för att få registrera sig i kön sänks från 18 år till 16 år. Åldern 18 år för att skriva kontrakt kvarstår.

– Att unga personer kan komma in på bostadsmarknaden är viktigt för Helsingborgs fortsatta utveckling, säger Kristian Anderson, ordförande i Helsingborgshems styrelse, i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

De nya reglerna införs vid årsskiftet.

Annons
Läs också Värdarnas hårda krav – då får du nobben om du vill bo i Malmö Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Som en av de första i landet – hyresgästen Jan felanmäler via videosamtal Nya hyror för Helsingborgshems hyresgäster: "Det kommer att bli jättetufft" Parterna i Helsingborg hoppas på nya hyror innan jul – trots tidigare strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.