HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Helsingborgshem reserverar lägenheter för unga

Nyheter Helsingborgshem sänker åldern i bostadskön till 16 år samtidigt som cirka 20 procent av lediga ettor och tvåor reserveras för unga.

Unga i Helsingborg har det mycket tufft att komma in på bostadsmarknaden. Det är motiveringen till att Helsingborgshems styrelse har tagit besluten som ska underlätta för unga att få en egen bostad. Målsättningen är att upp till 20 procent av ettorna och tvåorna avsätts för personer mellan 18 och 25 år. Samtidigt som gränsen för att få registrera sig i kön sänks från 18 år till 16 år. Åldern 18 år för att skriva kontrakt kvarstår.

– Att unga personer kan komma in på bostadsmarknaden är viktigt för Helsingborgs fortsatta utveckling, säger Kristian Anderson, ordförande i Helsingborgshems styrelse, i ett pressmeddelande.

Annons
Läs ocksåSå länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 årJeannette René de Vreede köade i tio år för sin drömlägenhet intill Trollhätte Kanal.

De nya reglerna införs vid årsskiftet.

Annons
Läs också Helsingborgshem strandar förhandlingen: "Hyresgästföreningen är för snåla" Lisa ville inte bo granne med vägglöss – blev av med tio års köpoäng Anita kräks och svimmar – riskerar vräkas om hon fortsätter kräva åtgärder mot elen i huset Politisk färg påverkar varken hyresköerna eller byggandet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.