Annons

Helsingborgskvinna får betala för kissande katt

Helsingborg ​Kattkisset på väggar och golv förstörde lägenheten. Hyresgästen tvingas betala tusentals kronor till Helsingborgshem och förbjuds dessutom att ha katt i sin bostad.

​Sedan två år tillbaka bor den 40-åriga kvinnan hos Helsingborgshem. När grannarna i trapphuset klagade på att det luktade kattkiss från lägenheten gjordes en besiktning av bostaden.

Det upptäcktes då att stora delar av lägenheten var indränkt i katturin. Urinen fanns en bit ner på väggarna och hade runnit in under samtliga mattor i bostaden. För att komma till rätta med problemen var fastighetsbolaget tvungna att byta trösklar, tapeter och golv i lägenheten.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I samband med besiktningen sades hyresgästen upp från sin bostad. Men under förhandlingarna i hyresnämnden beslutades det istället om en förlikning. Kvinnan får bo kvar i sin bostad men katten måste flytta. I framtiden måste kvinnan betala minst 1500 kronor extra vid varje hyresinbetalning. Dessutom ändrades kontraktet så att hyresvärden endast har en månads uppsägning.

Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Kändiskatten Luffar-Lasse förenar tiotusentals människor: "Han sprider så mycket glädje"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.