Annons

Helsingborgskvinna får betala för kissande katt

Helsingborg ​Kattkisset på väggar och golv förstörde lägenheten. Hyresgästen tvingas betala tusentals kronor till Helsingborgshem och förbjuds dessutom att ha katt i sin bostad.

​Sedan två år tillbaka bor den 40-åriga kvinnan hos Helsingborgshem. När grannarna i trapphuset klagade på att det luktade kattkiss från lägenheten gjordes en besiktning av bostaden.

Det upptäcktes då att stora delar av lägenheten var indränkt i katturin. Urinen fanns en bit ner på väggarna och hade runnit in under samtliga mattor i bostaden. För att komma till rätta med problemen var fastighetsbolaget tvungna att byta trösklar, tapeter och golv i lägenheten.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I samband med besiktningen sades hyresgästen upp från sin bostad. Men under förhandlingarna i hyresnämnden beslutades det istället om en förlikning. Kvinnan får bo kvar i sin bostad men katten måste flytta. I framtiden måste kvinnan betala minst 1500 kronor extra vid varje hyresinbetalning. Dessutom ändrades kontraktet så att hyresvärden endast har en månads uppsägning.

Annons
Läs också Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.