HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Helsingborgskvinna får betala för kissande katt

Helsingborg ​Kattkisset på väggar och golv förstörde lägenheten. Hyresgästen tvingas betala tusentals kronor till Helsingborgshem och förbjuds dessutom att ha katt i sin bostad.

​Sedan två år tillbaka bor den 40-åriga kvinnan hos Helsingborgshem. När grannarna i trapphuset klagade på att det luktade kattkiss från lägenheten gjordes en besiktning av bostaden.

Det upptäcktes då att stora delar av lägenheten var indränkt i katturin. Urinen fanns en bit ner på väggarna och hade runnit in under samtliga mattor i bostaden. För att komma till rätta med problemen var fastighetsbolaget tvungna att byta trösklar, tapeter och golv i lägenheten.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

I samband med besiktningen sades hyresgästen upp från sin bostad. Men under förhandlingarna i hyresnämnden beslutades det istället om en förlikning. Kvinnan får bo kvar i sin bostad men katten måste flytta. I framtiden måste kvinnan betala minst 1500 kronor extra vid varje hyresinbetalning. Dessutom ändrades kontraktet så att hyresvärden endast har en månads uppsägning.

Läs också Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs” Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka Ingen lösning i hyresnämnden – Peter kan bli utan post i flera månader till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.