HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hem & Hyra startar arabiskspråkig sajt och Facebooksida

Mer än 300 000 svenskar har arabiska som modersmål och en mycket stor del av dem är hyresgäster. Många hamnar också i kläm på hyresmarknaden, av olika skäl. Trångboddhet, svarthandel med kontrakt och folkbokföringsadresser, utsatta områden är ämnen som Hem & Hyra bevakat under många år men där vi inte alltid når ut till alla dem som berörs.

Därför startar vi nu Hem & Hyra på arabiska. Satsningen består dels av en sajt på arabiska som kontinuerligt bevakar bostadsmarknaden samt en Facebook-sida på arabiska. Innehållet sträcker sig från granskningar och reportage till ren konsumentjournalistik om skyldigheter och rättigheter för hyresgäster.

Vilka krav kan jag ställa på värden? Vad gäller om jag ska hyra i andra hand? Vilka regler gäller för tvättstugan och soprummet? Det är exempel på frågor som Hem & Hyra bevakat länge. Vi har tidigare översatt enstaka artiklar som rönt stort intresse, men nu gör vi alltså en större satsning.

– Vi vill göra journalistik för en målgrupp som är särskilt utsatt på bostadsmarknaden och som vi annars har svårt att nå på grund av språkförbistringar. Behovet av både granskningar och mer instrumentella jobb är stort, säger publisher Susanna Skarrie.

Du hittar våra arabiska nyheter här på sajten:

https://www.hemhyra.se/hem-hyra-pa-arabiska/

och på Facebook:

https://www.facebook.com/Hem-Hyra-arabiska-101963821352588/

Vi har knutit en arabiskspråkig journalist och översättare, Sana Aljazairi, till oss för översättningarna och en annan arabiskspråkig journalist, Hanna Rydén, som moderator för Facebook-sidan.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.