HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hett eftertraktad markplätt i Lit

Östersund Hyresbostäder, aktivitetspark eller en plats för gymnastikelever? Det är många som slåss för att få nyttja gräsytan bredvid fotbollsplanen i Lit.

Litborna är upprörda, skriver Länstidningen i Östersund. Den omtvistade grönytan där Östersundshem fått lov att ställa upp ett flertal attefallshus för nykomna och unga är fortfarande på bybornas läppar. Flera känner sig förbisedda när det gäller beslutet.

För tre år sedan klubbade kommunfullmäktige igenom ett medborgarförslag om en aktivitetspark i området, men nästa steg för det projektet tog flera år att påbörja.
– Det har naturligtvis fallit mellan stolarna någonstans, säger kommunalråd AnnSofie Andersson (S) till LT.
Och hon sympatiserar med de som känner sig förbisedda.
– Jag kan absolut förstå det och det är bara att beklaga, lära och bli bättre, säger kommunalrådet.
Samtidigt vill kommunen ordna med fler bostäder – snabbt. Östersundshem står med händerna fulla av redan inköpta attefallshus, men letar med ljus och lykta efter mark att ställa upp dem på.
– Vi blev påvisade av kommunen en orörd yta, detaljplanerad för bostäder, så då ritade vi en bygglovsansökan, sen visade det sig att kartan inte stämde med verkligheten avseende avstånden till fotbollsplanen, förklarar Thomas Edvinsson, chef för förvaltning & produktion på Östersundshem, för tidningen.

Läs ocksåTuffare tider: Allt färre klarar hyran i ÖstersundEn 50-årig man står med armarna i kors i sitt kök i funkisstil som snart ska bytas ut.

Det tillfälliga bygglovet på fem år klubbades igenom av kommunen och har även godkänts av länsstyrelsen efter ett överklagande. Blir det verklighet lär en aktivitetspark få stå tillbaka några år till. Även om Östersundshem är redo att sponsra den så kanske det ändå inte räcker hela vägen till att förverkliga planen.
Kommunalrådet vill därför inte utlova något i dagsläget.
– Nu ska man komma ihåg att utredningen ska vara beslutsunderlag men det finns inga pengar för att bygga en aktivitetspark i nuvarande investeringsbudget eller flerårsplan. När det gäller ett tillfälligt bygglov på fem år så behöver inte det ena utesluta det andra, säger AnnSofie Andersson (S).

Annons

Området nyttjas även under idrottslektioner för elever på Treälvsskolan. Var fjärde eller femte lektion hålls på gräsplätten.

Med anledning av protesterna från lokalbefolkningen på orten skissar nu Östersundshem på en justering av sin bygglovsansökan för attefallshusen i Lit och har en dialog med kommunen.

Annons
Läs ocksåÖstersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning
Läs också Kindberg dömd till fängelse och ska betala mångmiljonbelopp Läsarna ingrep när värden svek – nu slipper Britt-Marie släpa tvätt Rikshem säljer 883 lägenheter i Östersund till nordiska fastighetsjätten Niam

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.