HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Höga hyreskrav från privata hyresvärdar

Simrishamn Privata hyresvärdar i både Ystad och Simrishamn vill höja hyrorna med upp till 3,7 procent.

Det är Fastighetsägarna Syd som har lämnat in sitt hyreskrav för 2013 till Hyresgästföreningen. I Simrishamn vill fastighetsägarna höja hyrorna med 2,75 procent till 3,25 procent beroende på om lägenheten ligger i centrala Simrishamn eller utanför centralorten.

Det kommunala bostadsbolaget i Simrishamn, Simrishamnsbostäder, har  sedan tidigare krävt höjda hyror med2,68 procent för lägenheter med varmhyror och 1,75 procent för lägenheter med kallhyra.

Läs ocksåDemonstration mot rekordhöga hyreskrav i BiskopsgårdenHyresgäster i Boskopsgården demonstrerar mot Willhems krav att få höja hyran med 10 procent. Willhem vill dessutom dra in pengarna till hyresgästernas samlingslokaler.

– Fastighetägarna Syd krav är högt och de begär betydligt mer än Simrishamnsbostäder. Eftersom vi inte fått något underlag än är det för tidigt att ta ställning till om kravet är rimligt eller ej, säger Thomas Lindgren, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons

I Ystad vill Fastighetsägarna Syd att hyrorna höjs med 3,7 procent från årsskiftet. För den som har en hyra på 7 000 kronor motsvarar det en höjning med 259 kronor i månaden.

Annons
Läs ocksåHon tvingades skilja sig för att få lägenheten

– Det är ett högt yrkande med tanke på prognosen för låga taxe- och kostnadsökningar under nästa år, säger Petter Ek, förhandlare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande.

Läs också Regeringen granskar orättvisor på hyresmarknaden Svedalahem kräver höjda hyror nästa år Vägledning för rimligare hyreskrav

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.