Annons

Höganäshem satsar på solkraft

Höganäs Höganäshem vill bygga solceller på två av sina fastigheter i centrala Höganäs. Målet är att all ström till de gemensamma utrymmena i husen ska komma från solen.​
Bygglovet som gäller för tre solpaneler är redan beviljat. Till en början byggs två; en på taket till Långarödsvägen 37 och en på Långgatan 20. Tanken är att varje panel ska försörja ”sin” fastighet med el till exempelvis  trapphus, tvättstugor och ventilation.
– Men med det här vill vi visa att vi är med och att vi ligger i framkant, säger Lena Askeroth, förvaltningschef vid Höganäshem.
 
Någon ekonomisk vinst tror Lena Askeroth inte på inom den närmsta framtiden.  
– Vi kan nog inte räkna hem det ekonomiskt inom rimlig tid. Skulle det bli väldigt mycket dyrare än vi tror är det möjligt att det bara blir en panel. Men vi har inte kommit så långt; nu har vi fått bygglov och håller på att söka bidrag från Energimyndigheten.
 
Går allt som det ska blir det byggstart nästa år.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Oklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kran Elpriserna: Nu slipper Inger kallhyran – "åkte på en riktig smäll i januari" Virginia är expert på att spara el – här är hennes bästa tips Värmen redan katastrofdyr för Britta: ”Det kommer bli värre” Elpriserna: Göran blir utan regeringens stödpengar – får strömmen direkt från greven

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.