Annons

Högre höjning i Bergsjön

Göteborg För vissa av Willhems hyresgäster i Bergsjön blir årets höjning 1,55 eller 2,05 procent. Det beror på en uppgörelse från 2015 med husens tidigare förvaltare Västerstaden.

Det var under hösten 2015 som Willhem köpte ett antal fastigheter på Kometgatan, Meteorgatan och Nebulosagatan i Bergsjön. På köpet fick de även en uppgörelse som ingåtts mellan Hyresgästföreningen och den tidigare förvaltaren Västerstaden tidigare samma år.

– Det var olika hyresnivåer i fastigheterna, fast lägenheterna höll samma kvalitet. Därför beslöt man att göra en form av bruksvärdering, säger Per Gunnarsson, förhandlare hos Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Enkelt uttryckt så höjs hyrorna lite olika mycket i de olika husen för att hamna på samma nivå. Höjningen har skett i flera olika steg under det senaste året.

För hyresgästerna i de hus på Meteorgatan som alltså numera ägs av Willhem, kom det sista höjningssteget i år. Det innebär att de får 1 alternativt 1,5 procent påslag förutom årets uppgörelse om 0,55 procent, totalt en höjning med 1,55 respektive 2,05 procent.

Annons
Läs också Lars betalar inte värdens smyghöjning: ”Det handlar om solidaritet” Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Få sätter in persienner trots väntad rekordsommar Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.