HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Högre höjning i Bergsjön

Göteborg För vissa av Willhems hyresgäster i Bergsjön blir årets höjning 1,55 eller 2,05 procent. Det beror på en uppgörelse från 2015 med husens tidigare förvaltare Västerstaden.

Det var under hösten 2015 som Willhem köpte ett antal fastigheter på Kometgatan, Meteorgatan och Nebulosagatan i Bergsjön. På köpet fick de även en uppgörelse som ingåtts mellan Hyresgästföreningen och den tidigare förvaltaren Västerstaden tidigare samma år.

– Det var olika hyresnivåer i fastigheterna, fast lägenheterna höll samma kvalitet. Därför beslöt man att göra en form av bruksvärdering, säger Per Gunnarsson, förhandlare hos Hyresgästföreningen.

Läs ocksåHalvårslång strandning över – ny hyra hos Västerstaden

Enkelt uttryckt så höjs hyrorna lite olika mycket i de olika husen för att hamna på samma nivå. Höjningen har skett i flera olika steg under det senaste året.

För hyresgästerna i de hus på Meteorgatan som alltså numera ägs av Willhem, kom det sista höjningssteget i år. Det innebär att de får 1 alternativt 1,5 procent påslag förutom årets uppgörelse om 0,55 procent, totalt en höjning med 1,55 respektive 2,05 procent.

Läs också Värden vill renovera – hyresgäster upptäckte planerna på hemsida Värden kräver att Karin ska förhandla hyran själv Brev till alla Västerstadens hyresgäster: ”Betala inte” Trots strandning: Västerstaden höjer hyran på eget bevåg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.