HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Högsta höjningen hittills

Vårgårda Det blir en retroaktiv hyreshöjning för de boende hos Vårgårda bostäder. Höjningen blir dessutom den högsta hittills i regionen.

Hyresgästföreningen och Vårgårda bostäder har enats om årets hyreshöjning. Det blir en höjning med 0,9 procent som kommer på mars månads hyresavi. Men hyreshöjningen räknas från 1 januari så det blir en retroaktiv höjning för hyresgästerna. 

Sett till Västra Götaland är höjningen den högsta hittills och en av de högsta i landet. I dagsläget är snittet i landet 0,58 procent. Men höjningen blev ändå betydligt lägre än bolagets krav på 2,4 procent. Och hyresgästföreningens förhandlare, Carl-Johan Öjeke, är nöjd.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

– Vårgårda Bostäder motiverade sitt ursprungliga krav med ökade kostnader för taxor och underhåll. Vår ståndpunkt var att dessa kostnader i stora drag går att balansera mot både den låga räntan och låga inflationen som faktiskt sänker andra kostnader inom bolaget. Vi är övertygade om att årets uppgörelse säkerställer en bra underhållstakt i Vårgårda Bostäder, säger Carl-Johan Öjeke, förhandlare på Hyresgästföreningen.

LÄS MER:

Alla klara hyresuppgörelser i Västra Götaland 2016.

Läs ocksåKatarina ska få Vårgårda-bostäder på rätt köl igen
Läs också Förhandlingarna om hyror i Vårgårda och Alingsås har strandat Höjda hyror i Stenungsund och på Orust Avbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.