HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Högt krav från kommunala Vellingebostäder

Vellinge Vellingebostäder vill höja hyrorna med 3,95 procent från årsskiftet. Det motsvarar 277 kronor i månaden för en lägenhet med 7 000 kronor i hyra.

Hyresgästföreningen tycker att Vellingebostäders krav är högt. Det gäller dessutom inte bara lägenhetshyrorna utan även garage och parkeringsplatser.

– Efter en snabb genomgång av deras ekonomiska beräkningar för nästa år tycker jag det är tveksamt om de verkligen behöver så stora marginaler som de budgeterat för, säger Joakim Lund, förhandlare på Hyresgästföreningen. 

Läs ocksåDemonstration mot rekordhöga hyreskrav i BiskopsgårdenHyresgäster i Boskopsgården demonstrerar mot Willhems krav att få höja hyran med 10 procent. Willhem vill dessutom dra in pengarna till hyresgästernas samlingslokaler.

Även förra hösten krävde Vellingebostäder en höjning med 3,95 procent inför årsskiftet. Då slutade uppgörelsen på 2,6 procent.

Annons

Året dessförinnan ville Vellingebostäder höja hyran med 2,79 procent och höjningen stannade på 2,3 procent.

     

Annons
Läs ocksåHon tvingades skilja sig för att få lägenheten
Läs också Regeringen granskar orättvisor på hyresmarknaden Svedalahem kräver höjda hyror nästa år Vägledning för rimligare hyreskrav

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.