Annons

Höjning för underhåll i Gränna

Jönköping Första januari höjs hyran med i genomsnitt 2,38 procent för hyresgästerna hos Grännahus. Hela höjningen ska gå till underhåll.

Hyresgästföreningen och Grännahus har i förhandling enats om nästa års hyror.

De ungefär 540 hushållen får en hyreshöjning med i genomsnitt 2,38 procent. För en lägenhet på 70 kvadratmeter betyder det en ökad månadskostnad med runt 111 kronor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Hela höjningen går till underhållet. Det här är ett mindre företag som behöver rusta upp lägenheter. Det är stamrenoveringar, badrum och kök, men även vissa fasader och fönster och annat, säger Brigitte Widell, förhandlare hos Hyresgästföreningen Sydost.

Annons

Widell summerar förhandlingen:

– Det var en positiv anda och vi hade konstruktiva samtal kring underhåll; om vad som är underhåll och vad som är investering och vad som kan räknas som standardhöjande åtgärder.

Annons
Läs ocksåHögsta höjningen på decennier - hyresgästen Mia: "Jag blir chockad"Mia Rosell, hyresgäst hos Vätterhem, konstaterar att många av hennes grannar redan kämpar med att få ekonomin att gå ihop.

Grännahus ägs av Jönköpings kommun.

Läs också "Smutstvätt är skräp" – det här händer med dina prylar Kenneth förlorar sitt bibliotek efter flera års kamp: "En rättsskandal" Kenneth vädjar till Högsta domstolen - vill behålla sitt bibliotek Kenneth tvingas flytta sitt bibliotek: "Det här är upprörande"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.