HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Höjning för underhåll i Gränna

Jönköping Första januari höjs hyran med i genomsnitt 2,38 procent för hyresgästerna hos Grännahus. Hela höjningen ska gå till underhåll.

Hyresgästföreningen och Grännahus har i förhandling enats om nästa års hyror.

De ungefär 540 hushållen får en hyreshöjning med i genomsnitt 2,38 procent. För en lägenhet på 70 kvadratmeter betyder det en ökad månadskostnad med runt 111 kronor.

Läs ocksåKenneth tvingas flytta sitt bibliotek: "Det här är upprörande"

– Hela höjningen går till underhållet. Det här är ett mindre företag som behöver rusta upp lägenheter. Det är stamrenoveringar, badrum och kök, men även vissa fasader och fönster och annat, säger Brigitte Widell, förhandlare hos Hyresgästföreningen Sydost.

Annons

Widell summerar förhandlingen:

– Det var en positiv anda och vi hade konstruktiva samtal kring underhåll; om vad som är underhåll och vad som är investering och vad som kan räknas som standardhöjande åtgärder.

Annons
Läs ocksåKenneth kan förlora sitt bibliotek - enligt hyresvärden är det han kallar hem en lokalEn äldre man står med käpp i ett rum fullt med böcker, möbler och tavlor.

Grännahus ägs av Jönköpings kommun.

Läs också Spottande hyresgäst blir av med lägenheten Politiker anklagades för svartuthyrning - fick rätt genom 16 år gammalt löfte Goda grannar hjälper i krisen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.