Annons

Höjt byggstöd till Sandviken

Sandviken Boverket ger Sandvikens kommun extra stöd för att bygga nya lägenheter. Pengar är ett oväntat men välkommet tillskott för Sandvikenhus som bland annat kommer att användas till trygghetsboende.
Foto: Lena Mattsson
Sandviken får extra stöd statligt stöd för att bygga hyreslägenheter.

34 kommuner i landet anses behöva extra stöd för att de har haft en hög och stadig befolkningsökning, med mer än fem procent de senaste åren och Sandviken är en av de kommunerna. Hem & Hyra har tidigare skrivit om beslutet, läs den artikeln här.

Det totala bidraget som Sandviken nu får är på 5 800 kronor per kvadratmeter bostadsarea, 1 000 kronor mer än tidigare.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sandvikenhus kommer att fullfölja sina projekt och byggen och använda pengarna där. Några ytterligare nybyggen kommer inte att startas på grund av det höjda bidraget.

Annons

– Vi har ett trygghetsboende på Sveavägen i Sandviken på gång samt 20 lägenheter i Järbo och där blir det extra tillskottet såklart välkommet, skriver Jenny Glumoff, affärsstödchef på Sandvikenhus i ett mail till Hem & Hyra.

Villkoret för att få investeringsstöd är att hyrorna hålls under vissa nivåer. Till exempel får en typtrea på 70 kvadratmeter inte kosta mer än 7 900 kronor i månaden.

Annons
Läs ocksåDärför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet
Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Därför kan det byggas rum utan fönster redan nästa år: "Sämre än poliscell" Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.