Annons

Hon bryter ner det mesta

Storuman Energisk, målmedveten, orädd är några av de ord som man förknippar Heidi Andersson med. Hon reagerar starkt mot orättvisor och har en vilja som kan förflytta berg. ​
Jag kliver in i Heidi Anderssons stora rymliga vardagsrum. Hon städar snabbt undan papper som ligger på bordet framför den gråa soffan.
– Ursäkta röran, men jag måste passa på att få ordning på papperna när jag väl är hemma, säger Heidi Andersson och sätter sig till rätta i soffan.
Resandet hör till vardagen hos familjen Andersson/Ferry.
– Vi är nog mer på resande fot än vad vi är hemma. Och det är förklaringen till varför vi inte är klara här hemma ännu, säger hon med ett skratt. De bodde tidigare i hyresrätt men har nu skaffat sig en bostadsrätt i centrala Storuman.
 
Att flytta söderut finns inte med på parets agenda.
– Nä, hemma är Storuman. Det är här vi har vår släkt och våra vänner. Jag skulle helst av allt vilja bygga ett ekologiskt hus, i Ensamheten eller här i Storuman, men det får vänta tills vi båda lägger av med idrottandet, konstaterar hon. Som 18-åring tog hon sin första VM-medalj i Japan och sedan har karriären fortsatt framåt.
– Armbrytning är en liten sportgren vilket innebär att jag måste vara min egen manager. Jag fixar sponsorer, bokar hotell och resor. Jag reser runt och informerar om idrotten och håller föreläsningar. Sedan måste jag se till att träna och hålla igång. Men eftersom jag vet vad jag vill, ställer jag in siktet och tar fart fram mot det utstakade målet med stora kliv.
 
Miljöfrågor är en annan fråga som ligger Heidi Andersson varmt om hjärtat.
– Ekologiskt tänkande har jag fått via modersmjölken. Jag har aldrig upplevt det som besvärligt att källsortera, det sker utav bara farten. Vi måste vara rädda om vår värld och måste hjälpas åt, säger Heidi Andersson.
Hon och maken är några av ambassadörerna för miljöprojektet Gröna steget.
– Det är ett projekt som startades upp av häcklöparen Mikael Jakobsson. Syftet med projektet är att få idrottsrörelsen mer miljömedveten.
Ämnet ska hon ta upp under kvällens möte med den lokala idrottsklubben.
 
 

Annons
Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär ”Osten” nominerad till Årets vardagshjälte Kommun nobbar nyanlända – slipper straff Elina fann bostads-kompis via Facebook Svårt att hitta studentbostad i Blekinge Nu kan du få avdrag för flytthjälp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.