Annons

Hon har sämsta värden

Västra Götaland Hål i köksgolvet. Många små skavanker. – Det känns aldrig fräscht i lägenheten. Inte ens när jag städat, säger Madelene Sunemalm.

När Madelene Sunemalm flyttade in tillsammans med sin dotter på Lars Kaggsgatan i Borås för ett år sedan, ville hon få reparerat.

Annons
Men fastighetsägaren Akelius Fastigheter sa blankt nej.
– Gör det själv! fick jag till svar.
Hyran för trean är 5 244 kronor. Som ensamstående mamma är det svårt att få tid, energi och pengar till att fixa lägenheten själv.
– Den har ett normalt slitage anser värden, säger hon.
Madelenes hyresvärd Akelius Fastigheter är en av södra Älvsborgs sämsta visar Hem & Hyras granskning av antalet klagomål till Hyresgästföreningens regionkontor.
Bolaget äger 860 lägenheter i Kristineberg i Borås.
Felanmälan ska göras till en samordningscentral i Linköping. Avståndet dit uppfattas som långt.
Flera hyresgäster som Hem & Hyra pratat med säger att avståndet gör att man drar sig för att slå en signal.
Sedan Madelene Sunemalm flyttade in har hon inte haft så mycket med hyresvärden att göra.
– Jag blev besviken över beskedet jag fick när vi flyttade in
”Vi försöker göra det bästa”
Akelius Fastigheter AB i Borås känner inte igen sig i beskrivningen som en av södra Älvsborgs sämsta hyresvärdar. De upplever att hyresgästerna på Kristineberg i Borås överlag är nöjda.– Vi försöker göra det bästa inom de ekonomiska ramar vi har, säger Christer Dahlgren, ortschef.
Men han tror att införande av individuell mätning av el och fas-tighetsskötsel på entreprenad kan göra en del hyresgäster negativa.
De flesta renoveringar sker när folk flyttar.
– Andra hyresgäster får höra av sig, då gör vi en bedömning från fall till fall.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Akelius lägenheter hyrdes ut till ockerhyror – hyresgäster kräver tillbaka 230 000 Roger Akelius stiftelse stöttar Ukraina: ”Jag är glad för alla miljoner jag blir av med” De vill sätta stopp för 650 nya lägenheter: "Folk är förbannade" Akelius vill sälja 28 500 hyresrätter: ”Vi ska lämna Sverige” Så blir de nya topplägenheterna i Kronprinsen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.