Annons

Hon är HFAB:s nya vd i Halmstad

Halmstad Nuvarande vd har sagt upp sig för att hon och kommunen inte drar åt samma håll. Nu tillsätts den biträdande kommunchefen Catharina Rydberg Lilja som vd för det kommunala bostadsbolaget i Halmstad.
Foto: Privat
Catharina Rydberg Lilja som idag är biträdande kommunchef i Halmstad blir HFAB:s nya vd.

Marie Thelander Dellhag lämnar vd-posten den 21 juni och Catharina Rydberg Lilja tar vid.
− Det här är en mycket bra lösning som ger stabilitet i organisationen och skapar förutsättningar för bolaget att jobba vidare med affärsplanen, säger Jimmie Tschander (C), ordförande i HFAB:s styrelse i ett pressmeddelande.

Den nya vd tjänsten är tidsbegränsad till 18 månader.
− Det kommer ett val och efter det blir det en ny bolagsstyrelse. Den måste få rekrytera sin vd. På det här sättet kan jag kliva in direkt, säger Catharina Rydberg Lilja.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon ser fram emot att få jobba med samhällsutveckling i HFAB, som hon säger är ett välskött företag. Bolaget har haft en turbulent tid.
− Jag upplever att styrelsen och ägarna nu har samsyn i utvecklingsfrågor. Jag ser framåt och lämnar det som varit bakåt.

Annons

Catharina Rydberg Lilja är jurist. Tidigare har hon bland annat jobbat som stadsbyggnadschef i Falkenbergs kommun och varit vd för Science Park i Halmstad. Idag är hon biträdande kommunchef i Halmstad kommun.

Marie Thelander Dellhag går till MKB i Malmö.

Annons
Läs ocksåHyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt”Margareta Söderström, kommunikationschef på MKB.
Läs också Lena, 69, inlåst på toaletten i fyra dygn - värden struntade i slitna låset: ”Total panik” Efter ett år – nu ska hyresvärden äntligen laga Bjoerns bidé: ”Duschen fyller inte samma funktion” Så fick Eva sin hyra halverad i rätten: ”Jag har inte kunnat smälta det” Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.