HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

HFAB:s vd går till MKB i Malmö

Halmstad Marie Thelander Dellhag, vd för det kommunala bostadsbolaget i Halmstad, blir nyproduktionschef på MKB i Malmö. I maj sade hon upp sig från sin tjänst i Halmstad.
Foto: Göte Karlsson/MKB
Marie Thelander Dellhag är vd i Halmstad till midsommar. I höst blir hon nyproduktionschef på Malmö kommunala bostadsbolag.

I samband med Marie Thelander Dellhags uppsägning blev sprickan mellan HFAB:s ägare, Halmstad kommun, och bostadsbolagets politiska ledning total. Kommunen avsatte hela styrelsen, inklusive dess ordförande Henrik Andersson (C).
Enligt Marie Thelander Dellhag är orsaken till att hon sa upp sig att ägarna och hon under en längre tid har dragit åt olika håll.
– Vi har inte samma bild om bolagets långsiktiga finansiella strategi, markförsörjningsfrågor och framtid roll när det gäller saker som stads- och samhällsutveckling.

Halmstad kommunen har föreslagit att HFAB:s avkastningskrav ska höjas, det vill säga att bolaget ska öka sin vinst. Styrelsen har ifrågasatt höjningen. Marie Thelander Dellhag vill inte peka på detta som orsaken till att hon väljer att lämna.
– Det är inte rättvis att hänvisa till en enskild händelse, det är en sammantagen bedömning.

Läs ocksåVd och hela styrelsen får gå i Halmstad

Sedan en tid tillbaka har hon sonderat vilka alternativ hon har. 1 september blir hon nyproduktionschef på MKB, Malmös kommunala bostadsbolag.
– Jag har valt att gå vidare och landade här. Det kommer att bli otroligt spännande. MKB har offensiva mål med i snitt 750 nya bostäder om året och man vill jobba med stadsutveckling. Malmö i sig är en stor stad där bostadsfrågan är viktig.

Marie Thelander Dellhag utsågs 2016 som vd för HFAB efter en tid som tillförordnad vd. Hon slutar sin nuvarande tjänst vid midsommar. Även MKB:s nuvarande vd, Terje Johansson, rekryterades från HFAB, fast för fem år sedan.

Fakta: Läs mer om turbulensen i HFAB och Halmstad

Vd och hela styrelsen får gå i Halmstad
”Det är snabba puckar nu”
Ingen jätteaffär mellan HFAB och Tornet

Läs också HFAB:s nye ordförande: Det är snabba puckar nu Vill få sänkt hyra med flera tusen Nu villa – då jakt på Blocket Hyresnämnden: knarklangarna är för farliga för MKB

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.