Annons

Hoppas på ordförande med branschkunskap

Skövde Katarina Jonsson (M) är tillfällig ordförande i Skövdebostäders styrelse. När den ordinarie ska utses hoppas hon på en person med gedigen branschkunskap.
Foto: Privat
Katarina Jonsson (M), är tillfällig ordförande i Skövdebostäders styrelse.

Efter kritik från den politiska oppositionen valde Skövdebostäders ordförande Johan Fogelberg (M) att lämna sin post. Kritiken gick ut på att Fogelberg satt på dubbla stolar då han både var ordförande i det kommunala bostadsbolaget och själv var aktiv i fastighetsbranschen. Fogelberg nekade till att de båda uppdragen skulle medföra jävsituationen men drog ändå slutsatsen kritiken gjorde det omöjligt att fortsätta.

– När samma felaktiga sak upprepas vid flera tillfällen blir det lätt en sanning trots att det är helt ogrundat. Alla läser inte hela artiklar utan bara en rubrik och några meningar. När jag googlas dyker de här sakerna upp, vilket skadar mina affärskontakter, sade Fogelberg till tidningen Skaraborgsläns Allehanda, SLA.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I samband med avhoppet från Skövdebostäder valde han även att lämna sitt uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige.

– Från moderaternas sida gav vi Johan vårt fulla stöd. Vi såg hans breda branschkunskap som en tillgång och såg ingen risk att hans båda roller skulle blandas ihop, säger kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson (M).

Annons

I väntan på att fullmäktige ska fatta beslut om en ny permanent ordförande har Katarina Jonsson axlat ansvaret tillfälligt.

Läs ocksåByggstart för fler Skövdebostäder

Vilka egenskaper ska nästa ordförande för Skövdebostäder ha?

– Jag ser gärna att den ordförande som kommer, precis som Johan Fogelberg, har en bred branschkunskap. Det finns ett stort värde i att man som ordförande har erfarenhet av både näringsliv och bolagsarbete.

Annons

Johan Fogelberg tillträdde som ordförande i AB Skövdebostäder våren 2015 och är valdes för fyra år. Valet av ny styrelseordförande kommer att ske i början av hösten.

Läs också"Bolagen behöver inte höja hyran"
Läs också "En årslön borde räcka" Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra" Kommunen vill stoppa fönsterbyte i Skövde - beslutet överklagas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.