Annons

Hoppet ute i Viby – efter dramatisk omröstning

Sollentuna Fusk, ny rösträkning och dramatik ända in i slutsekunderna. Ja, det blev rena rysaren när de boende i 86 radhuslägenheter i Viby, Sollentuna, skulle rösta om ombildning till bostadsrätter. Och det slutade minst sagt överraskande…

Den första omröstningen gav två rösters övervikt för att ombilda till bostadsrättsföreningen Hoppet. Men några av de boende menade att omröstningen inte gått rätt till, bland annat för att personer som inte hade rätt att rösta hade deltagit.

I söndags skulle de boende rösta på nytt. För att kunna ombilda krävdes 58 ja-röster, två tredjedels majoritet, och rätt snart stod det klart att här skulle varje röst bli oerhört viktig.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Den här gången skulle man dock följa reglerna. Hyresgästföreningens P-O Brogren var på plats och övervakade att allt gick rätt till.

– När en av de boende vill lägga sin ja-röst avvisades han helt korrekt, eftersom han inte stod för hyreskontraktet, berättar P-O Brogren.

Annons

Mannen skyndade därför iväg för att hämta in en fullmakt från sin sambo. Under tiden räknades de övriga rösterna: 57 hade sagt ja.

Läs ocksåEfter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation

En enda röst fattades för att ombildningen skulle bli verklighet.

Så äntligen dök mannen upp. Han kastade sig ur bilen, med fullmakten i sin hand. Styrelsen i bostadsrättsföreningen Hoppet kunde andas ut.

Annons

De öppnade fullmakten – och trodde knappt sina ögon.
Där stod tre tydliga bokstäver: NEJ!

Läs ocksåEfter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar stridMäklare inblandad i ombildningsfiffel
Läs också Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.