Annons

Höstfullmäktige i regnrusk på Solgården

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg Engagerade och kunniga medlemmar. Så sammanfattar Lennart Derehag torsdagskvällens höstfullmäktige på Solgården där bland annat valfrågorna diskuterades.
Foto: Anna Tokcan
Fullsatt. Många hade tagit sig till Solgården trots busväder och mörker när det var höstfullmäktige.

Det var riktigt busväder när höstfullmäktige avklarades på Solgården vid Vänern. Några av deltagarna tyckte det var fel att hålla mötet en vardagskväll, framför allt de som har en bit att resa.

– Men Solgården ligger faktiskt mitt i regionen, så det får väl ses som ganska rättvist, säger regionordförande Lennart Derehag. Att vi valde en vardagskväll var av omtanke för de förtroendevalda, att de skulle slippa offra en hel lördag.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

En av punkterna på dagordningen var val av stämmoombund 2018. Fullmäktige gick efter valberedningens förslag, men inte helt utan diskussion, så Sjuhärad hade få namn med på listan.

– Det var ett visst resonemang där representanter från Sjuhärad ville flytta upp ett par namn bland ersättarna. Men det var inga protester utan valet blev enligt valberedningens förslag, säger Lennart Derehag.

Han säger att det alltid är svårt att få en geografisk representation, men att alla ombud ju arbetar för hela BohusÄlvsborg-Skaraborg. Som ombud representerar man hela regionen.

Annons
Läs ocksåNya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar"

En annan punkt på dagordningen var budgeten, där man visar en underbalanserad budget, men det beror på extrasatsningar som Solgården, Framtidsprogrammet och  Bobilen.

– Det var frågor hur dessa extrasatsningar finansieras och det tas från det egna kapitalet. Regionstyrelsen tycker att det är värt de pengarna, säger Lennart Derehag.

Det var inga protester mot extrasatsningar, utan bara frågeställningar, vilket Lennart Derehag säger visar på att de förtroendevalda är engagerade, pålästa och ställer adekvata frågor.

Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.

– Förutom de extrasatsningarna har vi en budget väl i balans, säger han.

Annons

Mötet antog även verksamhetsplanen och hade en genomgång av valarbetet som nu startar på allvar.

 

Läs också Här mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering” "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning Politiker duckar beslut om omstridd renovering: ”Ett enormt svek”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.