HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Höstfullmäktige slopas efter debatt

Halland Det uppstod debatt på lördagens fullmäktige i Helsingborg när punkten om höstfullmäktiges framtid togs upp. Med 35 röster mot 22 beslutades att höstfullmäktige slopas.
Foto: Gry Ellebjerg
På region norra Skånes vårfullmäktige i lördags fick de förtroendevalda rösta i frågan om höstfullmäktiges framtid

Det kom ett 60-tal förtroendevalda från Falkenberg i norr till Kävlinge i söder när Hyresgästföreningen region norra Skåne hade vårfullmäktige i Helsingborg.

En central punkt var val av ny styrelse. Merete Sundholm valdes om som ordförande på två år. Leif Larsson, Hyresgästföreningen Kristianstad/Bromölla/Hörby valdes in som ordinarie ledamot, fyllnadsval, för ett år. Irene Lindgren, Hyresgästföreningen Halmstad/Laholm valdes in som ersättare för ett år.

Annons
Läs ocksåMedlemmar värvas via Facebook och Instagram

En längre diskussion uppstod när frågan om höstfullmäktiges framtid togs upp. Då tas bland annat beslut om medlemsavgift, budget och verksamhetsplan. Nu föreslogs att dessa beslut ska tas av regionstyrelsen. Några förde fram åsikten att om höstfullmäktige dras in finns risk för minskat inflytande. Andra menade att inflytande kommer att öka då höstfullmäktige ersätts med andra mötesformer och i dessa kan förtroendevalda både delta och påverka beslut. Fullmäktige beslutade med 35 röster för och 22 röster mot att höstfullmäktige slopas.

 

Annons
Fakta: Hyresgästföreningen region norra Skånes styrelse

Ordförande för två år
Merete Sundholm, Privaten, Helsingborg

Ordinarie ledamöter för två år
Omval av Carl-Johan Dahlgren, Östra Göinge/Osby
Omval av Rolf Malmberg, Nordvästskåne
Omval av Liz Lindkvist, Höganäs
Omval Tomas Svensson, Halmstad/Laholm

Fyllnadsval för ett år
Nyval, Leif Larsson, Kristianstad

Ersättare för ett år
Omval av Marianne Knutson, Allmännyttan, Helsingborg
Nyval av Iréne Lindgren, Halmstad/Laholm

Kvarstår med ett år
Åsa Thun
Bengt Gyllenros
Ing-Britt Levin

Läs också Inga värsta värdar i norra Skåne och södra Halland Tomas hyra höjs med 90 kronor – klart med nya Halmstadhyror Inget gehör för att återinföra höstfullmäktige i region norra Skåne Öka demokratin – återinför höstfullmäktige

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.