HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hotfull hyresgäst tvingas flytta

Malmö Efter att hyresgästen hotat personalen hos sin hyresvärd, MKB, fick hyresvärden nog och sade upp henne. Fallet har nu prövats av hyresnämnden som ger värden grönt ljus.
Foto: Anders Paulsson

Hem & Hyra har tidigare berättat om den hotfulla hyresgästen, som enligt MKB hotade deras personal i sådan ”omfattning” att det var orimligt att de anställda skulle behöva stå ut med det. Enligt MKB:s ansökan till hyresnämnden handlar det bland annat om förolämpningar och hot kopplade till ett hembesök. Efter att MKB skickat ut ett varningsbrev eskalerade hoten. MKB valde då att göra en polisanmälan och att säga upp hyresgästens kontrakt. Därefter landade ärendet på hyresnämndens bord.

När det väl var dags för förhandling i hyresnämnden dök hyresgästen aldrig upp och hon har heller inte valt att skriftligen bemöta MKB:s anklagelser. Även om MKB:s enda inlämnade bevis var en polisanmälan om hoten väljer hyresnämnden att godkänna deras ansökan om uppsägning, bland annat på grund att av hyresgästen inte kom på förhandlingen och att hon därmed inte heller hade några invändningar. Enligt beslutet ska hyresgästen ”genast avflytta” från lägenheten.

Läs ocksåMKB vill kasta ut hotfull hyresgäst

 

Läs också Rekorduttag: 100 miljoner kronor från MKB i Malmö Hässleholmare fryser på grund av storrökande granne Saltade andrahandshyran – mister kontraktet Wallenstam vill fimpa hyresgäster som röker

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.