HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

MKB vill kasta ut hotfull hyresgäst

Malmö Efter att personal hotats av kvinnan vid flera tillfällen har MKB fått nog och vänt sig till hyresnämnden. Nu vill hyresvärden få grönt ljus för att riva kontraktet för en av sina hyresgäster.
Foto: Anders Paulsson

Enligt värdens ansökan har hoten varit i sådan “omfattning” att de MKB-anställda inte ska behöva stå ut med det. Kvinnan har tidigare varnats av hyresvärden och fått polisanmälningar riktade mot sig.

Enligt handlingar som Hem & hyra har tagit del av handlar det bland annat om förolämpningar och hot över telefon kopplade till planerade hembesök hos kvinnan. Det ska ha skett flera gånger under våren 2017.

Läs ocksåDyrt när för få studenter hyr

Nu riskerar kvinnan att förlora bostaden på Holma i Malmö. MKB har sagt upp kontraktet och tagit fallet till hyresnämnden.

Kvinnan har ännu inte lämnat något svar på värdens uppgifter. Hon är medlem i hyresgästföreningen som har fört diskussioner om ärendet. Upplägget inför den planerade förhandlingen i hyresnämnden i början av juli är ännu inte färdigt.

Läs också Kyrkan vill vräka obekväm hyresgäst Missade hyra efter mordförsök - förlorar sin lägenhet Damtrio i Landskrona håller vakt mot tjuvar På barnens sida inför jul

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.