HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

MKB vill kasta ut hotfull hyresgäst

Malmö Efter att personal hotats av kvinnan vid flera tillfällen har MKB fått nog och vänt sig till hyresnämnden. Nu vill hyresvärden få grönt ljus för att riva kontraktet för en av sina hyresgäster.
Foto: Anders Paulsson

Enligt värdens ansökan har hoten varit i sådan “omfattning” att de MKB-anställda inte ska behöva stå ut med det. Kvinnan har tidigare varnats av hyresvärden och fått polisanmälningar riktade mot sig.

Enligt handlingar som Hem & hyra har tagit del av handlar det bland annat om förolämpningar och hot över telefon kopplade till planerade hembesök hos kvinnan. Det ska ha skett flera gånger under våren 2017.

Läs ocksåVar femte oroar sig för bostadsinbrott

Nu riskerar kvinnan att förlora bostaden på Holma i Malmö. MKB har sagt upp kontraktet och tagit fallet till hyresnämnden.

Kvinnan har ännu inte lämnat något svar på värdens uppgifter. Hon är medlem i hyresgästföreningen som har fört diskussioner om ärendet. Upplägget inför den planerade förhandlingen i hyresnämnden i början av juli är ännu inte färdigt.

Läs också Uddevallabons insats förhindrade en katastrof Kallade barn horungar – sägs upp MKB i Malmö: Över 500 nya bostäder för tredje året i rad 113 döda i bränder under 2017

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.