Annons

MKB vill kasta ut hotfull hyresgäst

Malmö Efter att personal hotats av kvinnan vid flera tillfällen har MKB fått nog och vänt sig till hyresnämnden. Nu vill hyresvärden få grönt ljus för att riva kontraktet för en av sina hyresgäster.
Foto: Anders Paulsson

Enligt värdens ansökan har hoten varit i sådan “omfattning” att de MKB-anställda inte ska behöva stå ut med det. Kvinnan har tidigare varnats av hyresvärden och fått polisanmälningar riktade mot sig.

Enligt handlingar som Hem & hyra har tagit del av handlar det bland annat om förolämpningar och hot över telefon kopplade till planerade hembesök hos kvinnan. Det ska ha skett flera gånger under våren 2017.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu riskerar kvinnan att förlora bostaden på Holma i Malmö. MKB har sagt upp kontraktet och tagit fallet till hyresnämnden.

Kvinnan har ännu inte lämnat något svar på värdens uppgifter. Hon är medlem i hyresgästföreningen som har fört diskussioner om ärendet. Upplägget inför den planerade förhandlingen i hyresnämnden i början av juli är ännu inte färdigt.

Annons
Läs också Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.