Annons

Hovrätten: Dammsugande Linköpingsbo måste flytta

Linköping Långvarig dammsugning flera gånger i veckan är ingenting som grannarna ska behöva tåla. Det anser hovrätten, vars beslut nu medför att en Linköpingsbo tvingas flytta.

Tidigare i år kom hyresnämnden fram till samma slutsats, att mannen stör sina grannar i sådan grad att han inte har rätt att behålla sitt hyreskontrakt. Detta trots att han bott i lägenheten i 28 år.

Mannen överklagade hyresnämndens beslut till hovrätten. När ärendet togs upp av den instansen medgav mannen att han dammsuger sin enrumslägenhet en längre stund flera gånger i veckan och att dammsugaren då brukar vara placerad på balkongen. Han menade dock att han minskat ner på städningen av hänsyn till grannarna och påpekade att det är hälsoskäl som ligger bakom att han behöver dammsuga ovanligt mycket.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hovrätten stödjer sig i huvudsak på samma underlag som hyresnämnden, men ett par grannar hördes på nytt som vittnen och kunde beskriva hur deras vardagsliv påverkas negativt av oljudet som pågår flera timmar i sträck. Uppgifter från en annan granne som vittnade om att han inte störs väljer hovrätten att bortse från, då han bor längre ifrån den aktuella lägenheten.

Annons

Mannens juridiska ombud, Ingrid Buskas på Hyresgästföreningen, hade yrkat på ett uppskov med avflyttningen i fyra månader. Det betyder att om hovrätten skulle ge hyresvärden, HSB Grannskapsgårdar, rätt att vräka honom så skulle han ändå få bo kvar så länge för att ha bättre möjligheter att hitta ett annat boende. Hovrätten anser dock att något uppskov inte kan beviljas eftersom det handlar om störningar som fortfarande pågår. Det innebär att mannen nu måste flytta snarast.

Beslutet kan inte överklagas.

Annons
Läs ocksåHundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräksTvådelad bild: Ena halvan visar ingången till hyresnämndens lokaler i Västmanlands tingsrätt. På den andra bilden, som är en genrebild, ser man en liten pojke bakifrån. Han tittar ut genom ett stort fönster.
Läs också Peter fick en psykos – spärrad i tio år från att söka lägenheter i fyra kommuner Kvinna hittades inlåst i förråd – nu vräks en man i huset Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.