Annons

Hovrätten ger hyresgäst rätt om sänkt hyra

Malmö För ett år sedan sänkte hyresnämnden Joel Jerrhags hyra från 15 000 till 8 600 kr. Hyresvärden Bo Hall överklagade till hovrätten som nu ger hyresgästen rätt.

Samtidigt som hyresnämnden sänkte Joel Jerrhags hyra med 6 400 kronor tvingades också hyresvärden Bo Hall genom bolaget Marneth Ltd återbetala 40 000 kronor i överhyra till Joel och hans rumskamrater som delade en vindslägenhet i centrala Malmö.

Hyresgästen Joel Jerrhag är nöjd med att hovrätten går på hyresnämndens linje.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det var väntat men visst känns det bra, säger Joel Jerrhag.

Efter hyresnämndens beslut att sänka hyran ville Bo Hall säga upp Joel Jerrhag.

– Men jag bor kvar. Just nu har vi inga problem med varandra, jag och hyresvärden, eftersom vi inte har någon kontakt, säger Joel Jerrhag.

Annons
Läs ocksåFörhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spisEn man i svarta kläder sträcker sig fram och lägger in ved i en öppen spis. I bakgrunden sitter en man i en soffa.

Sten Svensson, förhandlare på Hyresgästföreningen, har företrätt Joel Jerrhag.

– Jag kan inte vara annat än nöjd och det tror jag att hyresgästerna också är. Om jag ska vara kritisk, fast det kanske jag inte ska vara just nu, så kan jag väl tycka att det tagit lite väl lång tid att få beslutet, säger Sten Svensson.

Hyresvärden Bo Hall vill inte kommentera hovrättens beslut.

Läs också14-åring föll från balkongen - värden dömd för tredje gången: "Ska överklaga"Tvådelad bild. Ena delen av bilden visar golvet på balkongen. Ett stort hål syns. Den andra delen visar byggnaden där Svea hovrätt håller till.

– Jag har inget att säga nu men det överraskar mig inte så mycket, säger han.

Annons

Läs mer:

Joel vann striden om hyran mot hyresvärden

Läs också Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Friad i tingsrätten, fälld i hovrätten – kvinna får böter för folkbokföringsbrott

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.