HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hovrätten ger hyresgäst rätt om sänkt hyra

Malmö För ett år sedan sänkte hyresnämnden Joel Jerrhags hyra från 15 000 till 8 600 kr. Hyresvärden Bo Hall överklagade till hovrätten som nu ger hyresgästen rätt.

Samtidigt som hyresnämnden sänkte Joel Jerrhags hyra med 6 400 kronor tvingades också hyresvärden Bo Hall genom bolaget Marneth Ltd återbetala 40 000 kronor i överhyra till Joel och hans rumskamrater som delade en vindslägenhet i centrala Malmö.

Hyresgästen Joel Jerrhag är nöjd med att hovrätten går på hyresnämndens linje.

Läs ocksåKvinna mister kontrakt efter vanvård: "Ingen golvyta att röra sig på"

– Det var väntat men visst känns det bra, säger Joel Jerrhag.

Efter hyresnämndens beslut att sänka hyran ville Bo Hall säga upp Joel Jerrhag.

– Men jag bor kvar. Just nu har vi inga problem med varandra, jag och hyresvärden, eftersom vi inte har någon kontakt, säger Joel Jerrhag.

Annons
Läs ocksåHan hotade personalen men fick behålla lägenheten – förundersökning lades nerEskilstuna tingsrätt utifrån med en gata i förgrunden. Inflikad i bilden en silhuett.

Sten Svensson, förhandlare på Hyresgästföreningen, har företrätt Joel Jerrhag.

– Jag kan inte vara annat än nöjd och det tror jag att hyresgästerna också är. Om jag ska vara kritisk, fast det kanske jag inte ska vara just nu, så kan jag väl tycka att det tagit lite väl lång tid att få beslutet, säger Sten Svensson.

Hyresvärden Bo Hall vill inte kommentera hovrättens beslut.

Läs ocksåSkandalvärd i Gräfsnäs riskerar vite på 125 000 kronor

– Jag har inget att säga nu men det överraskar mig inte så mycket, säger han.

Annons

Läs mer:

Joel vann striden om hyran mot hyresvärden

Läs också Skyllde på otrohet för att slippa vräkning – gav upp i hovrätten Bodde tillsammans i flera år men sonen får inte ta över lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.