HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hovrätten tar inte upp fall med låsta portar

Uppsala Det var inte fel av Uppsalahem att låsa portarna i ett bostadsområde för obehöriga. Svea hovrätt avslår ärendet och hyresnämndens beslut står därför fast.

Uppsalahems beslut att låsa fyra portar på Birkagatan uppskattades inte av en hyresgäst, som vände sig till först till hyresnämnden och sedan till hovrätten för att få rätt. Nu meddelar hovrätten att man inte kommer att ta upp ärendet och hyresnämndens beslut är därför det som gäller.

Det var i våras som bostadsområdet Lasseby i Uppsala råkade ut för en del inbrott.  Efter det beslöt Uppsalahem att tills vidare hålla portarna låsta för obehöriga, innan dess hade de varit öppna från fyra på morgonen till nio till kvällen.  Hyresgästerna kunde nu bara komma in med nyckel i sin egen trappuppgång.

Annons
Läs ocksåGlömde släcka ljuset – döms till att betala en kvarts miljonBrandskadade väggar inne i lägenhet.

Utöver personen som ansökt till hyresnämnden om åtgärdsföreläggande är det ingen hyresgäst som har protesterat mot nyordningen, enligt Uppsalahem.

Bland annat ifrågasätter mannen hur räddningspersonal ska kunna ta sig in om de inte har nyckel, och att hyresgästerna måste gå ner och släppa in personer som kommer på besök.

Annons
Läs också Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet" Sandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.