Annons

HSB Kristinehamn förvaltar vidare

Värmland ​Swenor Degerfors är försatta i konkurs av tingsrätten i Karlstad. Den tidigare utsedda tvångsförvaltaren HSB Kristinehamn fortsätter att ta hand om fastigheter och hyresgäster.
I förra veckan beslutade tingsrätten i Karlstad att försätta Swenor Degerfors i konkurs.
 
Det var Degerfors Energi som begärde bolaget i konkurs efter skulder på uppemot två miljoner kronor till energibolaget och Degerfors kommun.
 
Men som Hem & Hyra kunde visa i en längre granskande artikel av bolaget som publicerades i slutet av maj i år, är det inte bara Swenor Degerfors som har problem.
 
Swenor Degerfors ägs av det norska bolaget Swenor Eindom som har fastighetsbolag på ytterligare två orter i Örebro län.
 
I går kom ännu ett bevis för problemen inom bolaget. Swenor Eindom begär efter ett beslut på en extra bolagsstämma det egna dotterbolaget Teentoft i Hasselfors i konkurs.
 
I Degerfors blev hyresgästerna utan varmvatten i slutet av maj efter att hyresvärden inte betalat sina räkningar för fjärrvärmen. Samtidigt var även LindeEnergi på god väg att  stänga av elen för bolagets hyresgäster i Frövi.
Jens Isemo som är VD på LindeEnergi sa då till Hem & Hyra:
– Vi är fortsatt oroliga för den här kundens betalningsförmåga.
 
Swenor Degerfors är sedan början av juni satt under tvångsförvaltning efter att HSB i Kristinehamn ställt upp som förvaltare.
 
Konkursförvaltaren har utsett HSB i Kristinehamn att fortsätta sköta fastigheterna och hjälpa hyresgästerna i Degerfors.​

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Elen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt" När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning” Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Huset förfaller när värden är nära konkurs – hyresgäster lever i rädsla och smuts: ”Ingen bryr sig”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.