HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Huge avslöjade 46 olovliga uthyrningar

Huddinge Folkbokföringsregistret och ett inkassoföretag. Det är Huges vapen för att kasta ut de som bor olovligt i andra hand. Hittills har 46 hyresgäster flyttat självmant medan 38 ligger i hyresnämnden.

Precis som de stora kommunala Stockholsmbolagen och Telge Bostäder och Telge Hovsjö, så arbetar Huge Bostäder för att bli av med de som hyr olovligt i andra hand.

Under 2017 och 2018 dammsugs bolagets bostadsområden med hjälp av inkassoföretaget Colligent. Huge ger bolaget underlag som bolaget sedan jämför med folkbokföringsregistret för att se vem som verkligen bor i lägenheten.

Läs ocksåFlyttade till Norge - vill behålla lägenheten i Jönköping

– Vi kör med storsläggan och går igenom alla områden och Colligent är duktiga på det här. När vi upptäcker någon som bor olovligt går vi ut med en uppsägning och många lämnar sin lägenhet direkt, säger Tommy Ålund, Distriktschef Vårby, Huge Bostäder.

Huge Bostäder började med Flemingsberg i höstas och där har 32 lägenheter lämnats tillbaka självmant medan bolaget har gått till hyresnämnden och sagt upp 25 lägenheter.

I projekt nummer två, Vårby, har 14 lägenheter lämnats tillbaka medan 13 stycken ligger i hyresnämnden.

Läs ocksåAnnons på Blocket avslöjade svartuthyrare

– Vi vill ha kontroll över vilka som bor i lägenheten, det är en trygghetsfråga och vi tycker resultatet av arbetat med att få tillbaka lägenheter har varit bra, säger han.

Nyligen började granskningen av beståndet i Huddinge Centrum och i höst startar genomgången av Skogås.

Läs också Skyllde vattenförbrukning på barnbarnen - kastas ut Städfirmans chef lät personalen bo svart i sin lägenhet Boråskvinna förlorar sitt hyreskontrakt - nämnden oenig

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.