Annons

Huge inför lössbesiktning

Huddinge Regelbundna kontroller av lägenheter där det bor studenter. Det är bostadsbolaget Huges strategi för att få bukt på löss-problemet.

Cristina Gonzalez Pons, kommunikationsansvarig på Huge, säger att bolaget precis som andra bolag med studentlägenheter har problem med löss i dessa lägenheter. Men nu arbetar bolaget med att ta fram en handlingsplan för att få bukt med lössproblemet.

I dag besiktar Huges fastighetsskötare lägenheterna när studenterna flyttar ut. Men i framtiden kommer bolaget att göra mer noggrannare kontroller när någon flyttar ut.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Bolaget kommer framöver även att kontrollera lägenheterna under tiden hyresgästerna bor i den.

Annons

– Vi kommer att gå runt med en expert från Anticimex och besiktiga dem. Om det blir en gång per år eller så har vi inte bestämt, men det kommer att bli regelbundna besiktningar.

Problem med löss i lägenheter ledde nyligen till att Huge hamnade i tingsrätten och tvingas betala ersättning till en student som hade löss i lägenheten

Annons
Läs ocksåHyresgäst bjöd in vägglöss i lägenheten – därför får hon behålla kontraktetKvinnan fick vägglöss efter att ha bjudit hem exmannens son och flickvän.
Läs också Vägglöss spreds vidare när hyresgästerna sov på golvet – krävs på 90 000 kronor Värden om att Karin, 96, smittades av legionella: "ska inte finnas i husen" Evas 96-åriga mamma var svårt sjuk i cancer och smittades av legionella – ”värden vill mörka” Extremangrepp av vägglöss kan kosta kvinna bostaden – därför riskerar drabbade vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.