Annons

Huge vill höja hyran upp till fyra procent

Huddinge Bor du i attraktiva Trångsund? Då ska du få en större hyreshöjning än om du bor i Flemingsberg. Det menar bostadsbolaget Huge som kräver mellan två och fyra procent i hyreshöjning.

I genomsnitt vill Huge höja hyran med 2,58 procent från första januari 2015. Men Anders Daniels, affärsområdeschef Boende på Huge, vill att läget ska spela större roll i årets hyresförhandlingar.

Konsekvensen av det är att Huge vill höja hyran med fyra procent i Trångsund, 3,20 procent i Skogås, Fullersta och Sjödalen, 3 procent i Huddinge Centrum och 2 procent i Flemingsberg, Vårby och Visättra.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Idag betalar hyresgäster i mindre attraktiva områden som Flemingsberg, Vårby och Visättra mer i hyra än de som bor i attraktiva områden som Trångsund och det tycker vi är fel och därför vill vi rätta till det, säger han.

Annons

Med kravet på upp till fyra procents höjning hamnar Huge i topp när det gäller hyreskrav. Anders Danielsson förklarar att pengarna behövs för att täcka de räntekostnader som uppkommer när bolaget ska ta lån och renovera 2 300 lägenheter de närmaste fyra åren.

– Det blir en jätteutmaning och jag vet inte ens om det kommer att gå. Utöver det behöver vi pengar för att uppfylla kravet att bygga nytt och fortsätta hålla en hög servicenivå, säger han.

Annons
Läs ocksåVärden om att Karin, 96, smittades av legionella: "ska inte finnas i husen"Anders Sundqvist, kommunikationschef, Huge

Hem  & Hyra har försökt nå Hyresgästföreningen för en kommentar.

Läs också Evas 96-åriga mamma var svårt sjuk i cancer och smittades av legionella – ”värden vill mörka” Karin har bott nästan 70 år i lägenheten – ”jag vill inte flytta om jag inte måste” ”Det ger en signal om att ingen bryr sig” Huge: Alla lägenheter ska ha godkänd ventilation 2018

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.