Annons

Husockupation intar teaterscen

Lund ​Smultronstället, det kortlivade ockuperade kollektivhuset i Lund, återuppstår – på teaterscenen. Idag, på årsdagen efter ockupationen har en nyskriven pjäs om husockupationen premiär på Lilla Teatern.

​Pjäsen ”Smultron” är skriven av Anna Hellsten. Teatergruppen GerillaGorillan vill undersöka hur det kunde komma sig att en grupp ungdomar valde att ockupera ett hus i Lund, mitt i regniga oktober. Vad var det som skapades i Smultronstället? Och varför upplevdes det som så hotande av Lunds kommunpolitiker att huset var tvunget att rivas efter bara tre veckor?

Fyra föreställningar ges. Fri entré.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Har man ingenstans att bo och inte råd att bo, då har man inte råd att gå på teater heller! Så ville vi inte att det skulle vara med den här föreställningen. Därför är det fri entré, säger regissören Paula Brante till Sydsvenskan.

Annons
Läs också Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över Attityderna har hårdnat – men husockupanterna ångrar inget 40 poliser stormade huset som Ulrika och Einar ockuperade Blev utelåsta av sin hyresgäst – nu får Petrus familj komma hem Hon berättar Uppsalas okända historia av husockupationer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.