HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyran höjs för 4 700 lägenheter i Skövde

Skövde Nu sållar sig även Skövdebostäder till bolagen där hyran är klar för nästa år. Höjningen blir 0,59 procent från och med årsskiftet.

Skövdebostäder yrkade på en höjning av hyran med 1,55 procent med hänvisning till ökade driftskostnader och löner, men också till en satsning på utemiljö. 

Efter förhandlingar blev uppgörelsen en höjning med 0,59 procent. Något som förhandlingschefen Peter Laang tycker är rimligt.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

– Vi är nöjda med en överenskommelse som ger hyresgästerna en låg hyreshöjning samtidigt som bolaget får en möjlighet att fortsätta sitt offensiva nyproduktionsprogram och hålla en fortsatt hög servicegrad.

Även vd för Skövdebostäder, Dan Sandén, är inne på samma linje. 

– Även årets hyreshöjning är att betrakta som mycket rimlig. Den blygsamma hyreshöjningen täcker inte fullt ut de faktiska driftskostnadsökningarna i bolaget. Detta ställer krav på att vi fortsätter med effektiviseringar och rationaliseringar i verksamheten utan att det ska påverka våra kunder negativt, säger han i ett pressmeddelande.

Läs ocksåKommunen vill stoppa fönsterbyte i Skövde - beslutet överklagasRenoveringshets Gamla fönster

Hyreshöjningen är differentierad vilket innebär att hyran som mest höjs med 1,25 procent och att den för vissa hyresgäster inte höjs alls. 

Avgiften för p-platser och garage kommer vara oförändrad.

Andra färdiga hyresuppgörelser hittar du här. 

Läs ocksåFrågan till hyresgästerna i Skövde: Vill ni köpa loss era lägenheter?Anne-Lott Andersson är en av hyresgästerna i kvarteret Armborstet.
Läs också Sälja eller inte sälja hyresrätter? - det är frågan för Skövdebostäder Städbelöning till studenter gav lyckat resultat i Skövde

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.