Annons

Hyran höjs för 4 700 lägenheter i Skövde

Skövde Nu sållar sig även Skövdebostäder till bolagen där hyran är klar för nästa år. Höjningen blir 0,59 procent från och med årsskiftet.

Skövdebostäder yrkade på en höjning av hyran med 1,55 procent med hänvisning till ökade driftskostnader och löner, men också till en satsning på utemiljö. 

Efter förhandlingar blev uppgörelsen en höjning med 0,59 procent. Något som förhandlingschefen Peter Laang tycker är rimligt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi är nöjda med en överenskommelse som ger hyresgästerna en låg hyreshöjning samtidigt som bolaget får en möjlighet att fortsätta sitt offensiva nyproduktionsprogram och hålla en fortsatt hög servicegrad.

Även vd för Skövdebostäder, Dan Sandén, är inne på samma linje. 

Annons

– Även årets hyreshöjning är att betrakta som mycket rimlig. Den blygsamma hyreshöjningen täcker inte fullt ut de faktiska driftskostnadsökningarna i bolaget. Detta ställer krav på att vi fortsätter med effektiviseringar och rationaliseringar i verksamheten utan att det ska påverka våra kunder negativt, säger han i ett pressmeddelande.

Läs ocksåOmbildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"Anders Forsberg som är aktiv i Hyresgästföreningen har alltid tagit strid mot ombildningar. Nu har han själv köpt loss sin hyresrätt från allmännyttan i Skövde. "Inget vi efterfrågat", säger han.

Hyreshöjningen är differentierad vilket innebär att hyran som mest höjs med 1,25 procent och att den för vissa hyresgäster inte höjs alls. 

Avgiften för p-platser och garage kommer vara oförändrad.

Annons

Andra färdiga hyresuppgörelser hittar du här. 

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de
Läs också Kommunen vill stoppa fönsterbyte i Skövde - beslutet överklagas Frågan till hyresgästerna i Skövde: Vill ni köpa loss era lägenheter? Sälja eller inte sälja hyresrätter? - det är frågan för Skövdebostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.