Annons

Hyran höjs för Växjöstudenter

Växjö Hyran höjs med drygt en procent nästa år i Stubors 717 studentlägenheter i Växjö.

I september förra året stod det klart att studenterna i Stubors bestånd fick en sänkning av hyran och därtill även skulle omfattas av förhandlingsordning, vilket innebär att Hyresgästföreningen företräder dem i förhandlingar med hyresvärden.

I uppgörelsen, som gjordes samma dag som parterna skulle mötas i hyresnämnden, ingick även att studenterna slapp hyreshöjning för 2012 och för 2013 skulle hyran höjas med två tredjedelar av vad de kommunala bostadsbolagen kom fram till.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Nu har Hyresgästföreningen och Stubor enats om att gå på Hyresbostäders resultat, en hyreshöjning på 1,6 procent nästa år. Det innebär att studenterna får en hyreshöjning på 1,07 procent från första januari.

September 2011: Hyran sänks för studenter

Annons
Läs också Ingen brist på studentbostäder i de flesta högskolekommunerna: ”Vi har 130 tomma lägenheter” Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.