HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyran höjs för Växjöstudenter

Växjö Hyran höjs med drygt en procent nästa år i Stubors 717 studentlägenheter i Växjö.

I september förra året stod det klart att studenterna i Stubors bestånd fick en sänkning av hyran och därtill även skulle omfattas av förhandlingsordning, vilket innebär att Hyresgästföreningen företräder dem i förhandlingar med hyresvärden.

I uppgörelsen, som gjordes samma dag som parterna skulle mötas i hyresnämnden, ingick även att studenterna slapp hyreshöjning för 2012 och för 2013 skulle hyran höjas med två tredjedelar av vad de kommunala bostadsbolagen kom fram till.

Annons
Läs ocksåTvärnit för förhandlingar om studenthyror i GöteborgSGS vill höja studenternas hyror med 8,7 procent. Det motsvarar 522 kronor mer i månaden för en studentlya som i dag kostar 6 000 kronor.

Nu har Hyresgästföreningen och Stubor enats om att gå på Hyresbostäders resultat, en hyreshöjning på 1,6 procent nästa år. Det innebär att studenterna får en hyreshöjning på 1,07 procent från första januari.

September 2011: Hyran sänks för studenter

Annons
Läs också Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården Lundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende Catherine gör städningen till ett rent nöje – ingen idé att klanka ner på studenterna Förhandlingarna för 6 000 har brutit samman - Lundastudenter vägrar betala mer i hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.